Başkan Erdoğan'dan TL açıklaması: Alışacaksınız buna

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Erdem Soft Tekstil Fabrikası'nda işçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan Erdoğan, dolar ve TL ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Erdoğan'dan TL açıklaması: Alışacaksınız buna
Başkan Erdoğan'dan TL açıklaması: Alışacaksınız buna
GİRİŞ 25.12.2021 20:31 GÜNCELLEME 25.12.2021 21:05
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te işçilerle bir araya geldiği yemekte açıklamalarda bulundu.

'ALIŞACAKSINIZ BUNA'

Erdoğan, ''Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu. Türk lirası, Türk lirası, alışacaksınız buna" ifadelerini kulandı.

Doğal gaz ve elektrik fiyatları konusunda çok büyük fedakarlık yaptıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle şu kış kıyamette vatandaşımızın doğalgazı ve elektriği uygun fiyata kullanması için gerçekten çok büyük fedakarlık yapıyoruz."

'HESAPLARI TUTMADI'


Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yönelik eleştirilere ilişkin, "Birileri yeni asgari ücreti, kurdaki dalgalanma zirveye çıktığında küçümsemeye kalktı. Şimdi bu hesabı tekrar yaptıklarını görmedik çünkü hesaplar tutmadı." ifadelerini kullandı.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN EKONOMİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Erdemsoft Tekstil Fabrikası'nda işçilerle birlikte akşam yemeği yedi.

Burada işçilere hitaben bir konuşma yapan Erdoğan, "Türkiye yerinde duramıyor sıçrıyor. Ana muhalefet, yavru muhalefetin liderinin ne olduğundan haberi yok. Umarım buralarda büyük ve güçlü Türkiye’nin izlerini görüp vizyonlarını geliştirirler. Sadece Gaziantep 12 milyar dolar ihracat yapan duruma girdi. Üretime, ihracata damardan giren bir ülkeyiz" dedi.

Fabrikanın kadın çalışanları ve mühendislerinden memnuniyetini dile getiren Erdoğan, "Kızlarımızı görüyorum maşallah. Mühendisler, bu fabrikada önemli bir yerdeler. Bu mühendislerle birlikte fabrikamız sıçrıyor. Şimdi de genişleme safhası içerisinde. Siparişler falan yapılmış durumda, 950 işçinin çalıştığı bu tesiste yeni makineler geldiğinde çalışan sayısı bin 500’ü bulacak. Yeter ki 'bende varım, bende çalışmaya hazırım' diyenler buraya gelsin. Gaziantep’in aylık 1 milyar dolar ihracat hedefine yaklaştığını görüyorum. Önümüzdeki 25 milyon dolarlık makine yatırımıyla halen 900 olan çalışan sayısı burada bin 500'e çıkacak. Bu yılı 1 milyar 240 milyon dolarlık ciroyla kapatan Erdemsoft firmasını tebrik ediyorum. Organize Sanayi Bölgesi’nde aynı azim ve heyecanla çalışan bin 140 müteşebbisimizi ve işçilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Sanayicilerimizin daha çok istihdam sağlamaları, üretmeleri için milletim adına tebrik ediyorum. Biz imkanlarımızla da onları teşvik ediyoruz. Kabına sığmayan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 6’ncı etabını kurmak için kolları sıvadı. Bu etapta faaliyete geçerse organize sanayi bölgesindeki fabrika sayısı 2 bini bulacak. Bu ne demek biliyor musunuz? 'Nasıl ki geçmişte Kurtuluş Savaşı verdiysek burada da ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz' demek. Gayretleri nedeniyle OSB Başkanı Cengiz Bey'e özellikle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AYNI HESAPLARI YAPANLARI GÖRMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı kesimlerin yüzde 50 oranında arttırılan asgari ücreti kur hesapları yaparak küçümsemeye çalıştığını belirterek, "Asgari ücreti yüzde 50 oranında arttırarak en düşük 4 bin 250 lira seviyesine çıkardık. Çalışanın evli ve çocuklu olmasına göre bu rakam daha da yükselecek. Gerçi birilerinin yeni asgari ücret miktarını kurdaki dalgalanmayla küçüksemeye çalıştığını görmüştük. Şimdi tekrar kur düştü ama aynı kişilerin, onların tekrar hesap yaptığını görmedik. Benim dolarla ne işim var. Türk lirasıdır. Rahmet Özal da yapmıştı, Türk lirasının onurunu kurtarmıştı, şimdi biz de onu yapıyoruz. Biz muhalefete değil milletimize bakıyoruz. Küresel enerji ve gıda fiyatlarında yaşanan anormal artışları vatandaşlarımıza en az bir şekilde yansıtmak için yükün önemli bir kısmını kamunun yüklenmesini sağladık. Bu kış kıyamette doğalgazı vatandaşın ucuz kullanması için çaba harcadık. Aynı şekilde çalışanlarımızın asgari ücret kadar gelirini gelir ve damga vergisinden muaf tutarak büyük bir kısmını işverenin üzerinden aldık. Cumhurbaşkanınız olarak şu anda alın teriyle karşımda oturan kardeşlerimi Allah için seviyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a portresinin yer aldığı tablo ve çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR 109
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bence mesele dolar değil, market fiyatları araba ve ev fiyatlarına göre belirleniyor olabilir, geçen seneye göre 3 kat artış olan ürünler var. dolar yüzde 30 artıda sadece
    Cevapla
  • Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzelde çıkarın bir kanun döviz hesabını yasaklayın gidin herhangi bir Avrupa ülkesine bir bankaya deyin bakalım ben dolar hesabı veya o ülkenin parası dışında başka bir birim ile hesapactirmaya açacaklarmi hesabı bu sadece turkiyede var dolar Euro hesabı çıkarın bir kanun bankada doları euro hesabı olandan 100 de 2.5 vergi bakalım görelim ne olacak
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşları ne olursa olsun.maaş artışı tek olsun. Örnek: asgari ücret 1425₺ arttı. 2000₺ emekli maaşı alan da 1425₺ artış alsın 3000₺ emekli maaşı alan da 1425₺ artış alsın 6000₺ emekli maaşı alan da 1425₺ artış alsın 12000₺ emekli maaşı alan da 1425₺ artış alsın 15000₺ emekli maaşı alan da 1425₺ artış alsın Böylece emekliler arasındaki adalet sağlanmış olur
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Döviz sadece Devlet bankalarında bozdurulmalı diye düşünüyorum. Ve Türk lirası benim param kendi parama sahip çıkıyorum kampanyası başlamalı. Son olarak Türk devletleri veya d8 devletleri ile ortak para birimi çıkarmalıyız.
    Cevapla
  • Harbi adam 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman niye döviz kuru garantili yol köprü yaptırıyoruz. TL sabit ücretli değilde döviz artıkça artan ödeme sistemli . Babam 50 yıl önce hangi yalanı siyasilerden duyduysa şimdide ben duyuyorum. Dış güçler, faiz lobisi , komünist dinsiz tehlikesi , vatan elden gidecek , dış güçler saldırdı. Hicmi değişmez bu sozler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle