Deniz kumundan yapıp 150 liraya sattılar! 27 ton ele geçirildi

Denizli'de deniz kumundan yapılmış 27 ton sahte gübre ele geçirildi. Ünlü bir gübre firmasının çuvallarının kopyalandığı sahte gübrelerin 'geçen yılın ürünü' denilerek 150 liradan satıldığı öğrenildi.

Deniz kumundan yapıp 150 liraya sattılar! 27 ton ele geçirildi
Deniz kumundan yapıp 150 liraya sattılar! 27 ton ele geçirildi
GİRİŞ 25.12.2021 12:18 GÜNCELLEME 25.12.2021 12:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, jandarmanın ekiplerince düzenlenen operasyonda, bir depoda 545 çuval içerisinde toplam 27 ton sahte gübre ele geçirildi. Ünlü bir gübre firmasının çuvalları kopyalanarak yapılan gübrenin, deniz kumu ve siyah toz boya karıştırılarak yapıldığı belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Merkezefendi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Denizli'ye sahte gübre getirildiğini belirledi. Dün Irlıganlı Mahallesi'nde bir gübre deposuna operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, yaptıkları aramada satışa hazır halde 545 çuval olmak üzere toplam 27 ton sahte gübre ele geçirdi. Depodaki A.K. ile U.Ş. gözaltına alındı. Gübrelerin İzmir'de bir fabrikada üretilerek Denizli'ye getirildiği belirlendi. Ünlü bir gübre firmasının çuvallarının kopyalandığı, sahte gübrelerin deniz kumu ve siyah toz boya karıştırılarak yapıldığı tespit edildi. Bu şekilde tonlarca gübrenin piyasaya sürüldüğü tahmin edilirken, normalde piyasa fiyatı yaklaşık 600 lira olan gübrelerin geçen yılın ürünü denilerek 150 liradan satıldığı da belirlendi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupadan alırsak kanunları biz daha çoook sürünürüz
    Cevapla
  • mcabuk 2 yıl önce Şikayet Et
    ah adalet adı olupta kendi olmayan adalet
    Cevapla
  • Mümine 2 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı anormal ucuz olan herşey hilelidir. Tanıtım diyerek ünlü markaların deterjanları satılıyordu aldım, bin pişman oldum, sahte deterjan yapılabildiğini o zaman öğrenmiş oldum.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İdam niye şart belli
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    İbret olsun diye idam şart. Yoksa besle kargayi
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan ne idamı iyimisiniz siz
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle düzenbazlar için yaşasın şeriat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle