Dolardan sonra sıra altına geldi! Bakan Nebati tarih verdi

Vatandaşın, tahmini büyüklüğü 5 bin ton ve değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastık altındaki varlıklarını ekonomiye kazandıracak yeni araçlar geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni sistemle ilgili tarih verdi.

GİRİŞ 25.12.2021 11:09 GÜNCELLEME 25.12.2021 14:23
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yastık altı birikimin sisteme kazandırılmasına yönelik teşviklere ilişkin bilgi verdi. Bakan Nebati, konuya ilişkin yasal düzenlemelere ilişkin değişiklikleri Meclis'ten talep edeceklerini söyledi.

Nureddin Nebati, "Ocak ayının ilk haftasında bu iş bitmiş olacak. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak" dedi.

Sabah'ın haberine göre, Kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirilecek. Vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme konusunda önemli mesafe kat edilecek.

İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek. İstenildiğinde ulaşılabilen, karşılında kâr payı, faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistemle fiziki olarak altını da çekilebiliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 86
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar boğazından kısıp 3-5 kuruş tasarruf yapmak zorundalar gelecekleri için, şimdi bu sisteme göre nasıl bir yol izlemeli, artık tasarruf yapmasınlar mı bilemedim
    Cevapla
  • mcabuk 2 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşı düşünen bir politika ve uygulama üretemiyorsunuz altin toplama kampanyası yapıldı sonuç fiyasko helâl kazanç yapmak isteyen halkın yöneleceği bir işlem yok döviz altin dışında katılımlar soru işareti
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın yükseldiği zaman zannediyor musunuz daire satan fiyatı olduğu yerde bırakacak sen nasıl altına yatırım yapmışsın o daire sahibide parasını daireye yatırmış... yani daire alacaksan Altın artsın diye beklemeyeceksin imkanın varsa çalışıp kazanacaksın... öyle ev değer kaybedip Altın çıksa herkes evini satar altına yatırır...
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Yastık altında ALTIN millet amma da açmış be her zaman derim açgözlülük insanın sonu demektir. Tevbe ayet 34-35.
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Tasarruf yapmayan sonunu yavan yer.
    Cevapla
  • Boş Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş adam olduğunu Ayet paylaşmakla gizleyemiyorsun.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetiminde, Allah'ın kanunları geçmeyecek ama her sıkıştığınızda müslümanlara geleceksiniz. Yok öyle yağma! Bu devletin yönetim şeklinden kim razı ise gidin onlardan yardım dileyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle