Kur korumalı mevduatın tamamında stopajın sıfır olmasına yönelik karar Resmi Gazete'de

Kur korumalı vadeli mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarında sıfır stopaj uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GİRİŞ 25.12.2021 03:21 GÜNCELLEME 26.12.2021 02:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Karara göre, kur korumalı Türk lirası vadeli hesaplar ile döviz hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen hesaplardan elde edilen gelirlerde stopaj sıfırlandı.

Sıfır stopaj oranı, kur korumalı mevduat sisteminin yürürlüğe alındığı tarih olan 21 Aralık'tan itibaren sistem kapsamında açılan tüm hesapları kapsıyor.

Karar, gerçek kişi tasarruf sahipleri için stopaj nihai vergileme olacağından, yatırımlarını bu sistemde değerlendiren gerçek kişiler açısından bu hesaplardan elde edilen gelirlerin vergisiz olacağı anlamına geliyor.

Karar kapsamında, yüzde sıfır stopaj uygulamasından kur korumalı sistem kapsamında açılan katılma hesapları da yararlanacak. Döviz birikimlerini dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çeviren veya Türk lirası birikimlerini bu sisteme yönlendiren tasarruf sahipleri de katılma hesaplarından elde ettikleri gelirleri için vergi avantajı elde edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi düzenleme bu günse, kim bozdurdu da yatırdı dün ve önceki günler. Her yerinden pis kokular geliyor bu işin. Faizi bulandırıp garantili faiz vermekle kanamayı durdurdunuz, yara iyileşmedi.
    Cevapla
  • Saygın 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden geliri faiz olan hesap açayım ki. Haram haram haram.
    Cevapla
  • adili 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz lobisi kuduruyordu hani ne oldu o iş, faiz lobisine devlet garantili faiz verdiniz resmen, yarın bunların bu parayı çekip dövize hücum etmeyeceklerinin garantisi var mı? Yarın bunların istediklerini vermediğinde ne olacak? Bunun tedbirini alıyor musunuz yoksa yarın yine dış güçler veya faiz lobisi diye bağıracak mısınız?
    Cevapla
  • Caner 2 yıl önce Şikayet Et
    Fazi haramdir.bunu helal sayamazsiniz
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    faiz haramdır ve bence bu da bir faiz türüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle