Son dakika haberi: LPG ve motorindeki indirim pompaya yansıyacak

Son dakika haberi: LPG'de bu gece yarısından geçerli olmak üzere gerçekleşecek 1,72 liralık indirimin 72 kuruşu, motorinde ise 45 kuruşluk indirimin 5 kuruşu pompa fiyatlarına yansıyacak.

Son dakika haberi: LPG ve motorindeki indirim pompaya yansıyacak
Son dakika haberi: LPG ve motorindeki indirim pompaya yansıyacak
GİRİŞ 24.12.2021 17:45 GÜNCELLEME 25.12.2021 10:39
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, motorinde 40 kuruş, LPG'de ise 1 lira ÖTV'deki kaybın giderilmesinde kullanılacak.
 

Başkan Erdoğan'dan otomobil fiyatlarıyla ilgili açıklama!Başkan Erdoğan'dan otomobil fiyatlarıyla ilgili açıklama!

Benzine gelecek 41 kuruşluk indirimin tamamı ise ÖTV'nin yerine konulmasında kullanılacak.

İNDİRİM SONRASI FİYATLAR

İndirimlerin ardından LPG'nin litre fiyatı Ankara'da ortalama 8,75 liradan 8,03 liraya, İstanbul'da ortalama 8,70 liradan 7,98 liraya ve İzmir'de 8,58 liradan 7,86 liraya inecek.

Motorinin litre fiyatı ise Ankara'da ortalama 11,53 liradan 11,48 liraya, İstanbul'da ortalama 11,47 liradan 11,42 liraya ve İzmir'de 11,55 liradan 11,50 liraya düşecek.

Akaryakıt fiyatlarında 2018 mayıs ayı ortasında eşel mobil sistemine geçilmiş ÖTV destekleriyle zamlar tüketiciye yansıtılmamıştı. Eşel mobil sistemiyle devletin akaryakıt fiyatlarını sabit tutmak için bu yıl sonu itibarıyla feragat ettiği rakamın 60 milyar liranın üstünde olacağı hesaplanıyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Türkiye'de LPG ürün fiyatlaması ise Cezayir'de bulunan Sonatrach piyasa fiyatları takip edilerek yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 129
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanımız ne kadar yazık indirim 5 Kr zam 3 TL olunca bu haber çok güzel der vah vah vah ne denilir ki
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı haberi yeni bir indirim varmış gibi yazıyorsunuz. İndirimin yapıldığı tarih 24-12-2021 şimdi indirim yok bu haberi yapmanıza gerek varmı nihayetinde görüyoruz biliyoruz
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar çıkıyor 1.5 2tl zam yap dolar cart aşağıda 25 krş mu 50 krş mu indirsek bu millete zulüm değil mi. Reis bu işede el at.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Oy vakti millet el atacak. indirim yaparken otv ye yapilacak zama sayıyorlar bakin dolar 1 tl bile olsa 10 tl den dahada asağida petrol urunu fiyatları bu ülkemizde
    Cevapla
  • Şaka 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidiler siziii
    Cevapla
  • adili 2 yıl önce Şikayet Et
    5 kuruş mu, onu da alın da başımızın gözümüzün sadakası olsun bari!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle