Bakan Pakdemirli: 244 milyon liralık destek ödemesi başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 tarımsal destek kaleminde toplam 244 milyon lira destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktarmaya başladıklarını bildirdi.

Bakan Pakdemirli: 244 milyon liralık destek ödemesi başladı
Bakan Pakdemirli: 244 milyon liralık destek ödemesi başladı
GİRİŞ 24.12.2021 16:19 GÜNCELLEME 24.12.2021 16:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Zonguldak'a gelen Pakdemirli, bir otelde düzenlenen "Zonguldak Sektör Buluşması Toplantısı"nda tarım ve gıda sektörünün taraflarıyla bir araya geldi.

Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, 2022 yılı için kırsal kalkınma yatırımlarına 1,3 milyar liralık bütçe ayırdıklarını belirtti.

Tarımsal desteklemelerle ilgili üreticilere müjde veren Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi, hayvan genetik kaynaklarını koruma desteği, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği, hayvan hastalıkları tazminatı desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, tiftik üretimi desteği, Ar-Ge desteği, yem bitkileri desteği ve balon balığı avcılığı desteği kapsamında 10 destek kaleminde toplam 244 milyon lira destekleme ödemesini hesaplara aktarmaya başlıyoruz."

YORUMLAR 3
  • Basit. 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu para desteğini anlamıyorum. Para vereceğine belediyeye birkaç işçi al tarla işlerinden anlayan. O para yerine iş gücünü ver. Gitsinler tarlayı eksinler. Hem tarımla uğraşan yevmiyeci almasın hem de istihdam olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarımda alan bazlı değil ,üretim bazlı destek verilmeli. Kısır (boş,üretim olmayan)tarlalara dahi destek alanlar var. Kişi üretimini kayıtlayıp bu kayıt neticesine göre destek hak etmeli... Mesele buğdayda nereye ne kadar buğday verdiyse bunun makbuzunu almalı,hem üretim hem stok belli olur,hem de desteğin etkisi .... Böylece kontrol devlette olur. Yok kuraklık yok stok,yok bilmem ne... Sonra destekle araba ev yatırımı olmaz.
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarımda destek üretene verilmesi gerekir üretim başında sadece akaryakıt desteği verilebilir. Bu desteğı alanlar bazıları üretim yapmıyorlar. Tarlası boş bırakılanlar tesbit edilerek tarım bakanlığı ekin yapabilir toprak sahibine kira ödemesi yapılabılır.
    Cevapla