BAT, 20. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi listesinde

British American Tobacco (BAT), Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) bu yıl 20. kez yer almaya hak kazandı. Bu yıl da DJSI'de en yüksek puanlı tütün şirketi olmaya hak kazanan BAT, 24 kategoriden 11'inde sektöre liderlik ediyor.

BAT, 20. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi listesinde
BAT, 20. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi listesinde
GİRİŞ 24.12.2021 13:25 GÜNCELLEME 24.12.2021 13:25

British American Tobacco (BAT), Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) bu yıl 20. kez yer almaya hak kazandı. Bu yıl da DJSI'de en yüksek puanlı tütün şirketi olmaya hak kazanan BAT,  24 kategoriden 11'inde sektöre liderlik ediyor.

Sürdürülebilirlik konusunda dünyanın en prestijli kurumlarından biri olan, 2021’de 10.000’den fazla global şirketin ekonomik, çevresel ve sosyal performanslarını birçok kategoride değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) 20. kez yer alan BAT, bir kez daha tütün ve tütün mamulleri sektörünün lideri seçildi.

2021’de Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) listesine girmeye hak kazanan ve ilk %10’luk dilimde yer alan BAT, sektöründe en yüksek puanı alan tek şirket oldu. Dow Jones Sürdürülebilirlik endeksinde 24 kategorinden 11’inde sektör lideri olarak yer alan BAT, endeksteki 6 kategoriden de tam puan aldı.

Daha İyi Bir Gelecek stratejisinin odak noktalarından biri de sürdürülebilirlik...

Daha İyi Bir Gelecek stratejisiyle yetişkin tüketicilere, topluma, çalışanlarına ve hissedarlarına sürdürülebilir bir değer yaratmayı hedefleyen BAT, sürdürülebilirlik konusuna bütünsel yaklaşarak bu konuyu  bir adım öteye taşımaya kararlı.

BAT’nin global hedefleri ise;

2030’a kadar karbon nötr olmak,
2030’a kadar tüm fabrikalarda %100 yenilenebilir enerji kullanmak,
2025’e kadar gereksiz tek kullanımlık plastik ambalajları ortadan kaldırmak,
2025’e kadaratıkların %100 geri dönüştürülebilir olmasını sağlamak ve
2025’e kadar tüm fabrikalarda Alliance for Water Stewardship sertifikasına sahip olmak yer alıyor.

BAT, 2021 yılında ayrıca Financial Times tarafından ilk defa yayımlanan, ‘’Avrupa İklim Liderleri’’ listesinde de yer almaya hak kazandı. Listede yer aldığı kategoride; 18 şirketin arasında A olarak belirlenen Karbon Saydamlık Skoru ile de ilk 3.’te. 

Diğer yandan BAT, bu sene Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ‘’Hedef: Sıfır Emisyon’’ küresel kampanyasını imzalayarak 2050 yılına kadar bilimsel destekli çalışmaları ile sıfır emisyonu taahhüt ediyor.  2021 yılında BAT’nin Yeni Kategoriler portföyünde bulunan ürünlerden biri de kendi kategorisinde karbon-nötr olmaya hak kazandı.

Londra Borsası'na kote olan piyasa değeri en büyük 100 şirketin dahil olduğu Financial Times Stock Exchange- FTSE 100 Endeksi'nde, ESG notu en yüksek üçüncü şirket olan BAT'nin sürdürülebilirlik alanında uzun vadeli çözümler üretmek ve yeni teknolojilere yatırım yapmak adına dünya genelinde toplam 7 Ar-Ge merkezi ve teknoloji merkezi bulunuyor.

TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK AMACIMIZ KARBON AYAK İZİMİZİ SIFIRLAMAK

Türkiye’de ise IRECS International tarafından verilen I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası) sahibi olan BAT, çevre dostu enerji anlayışı ile 2021 yılında 9.100.000 kWh olan elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak 417 tonluk karbon emisyonu azaltmayı hedefliyor. Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketici nezdinde yaygınlaştıran şirketlere verilen Uluslararası Yenilenebilir Enerji sertifikası, temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına, tüketicilerin bilinçli ve güvenilir bir seçim yapmasına katkı sağlanıyor.

YENİ KATEGORİLER’DE DÜNYANIN İLK KARBON NÖTR ÜRÜN ÖDÜLÜNÜ ALMAYA HAK KAZANDIK

BAT, ilk karbon nötr ürün olma özelliği taşıyan Yeni Kategori portföyündeki ürünü ile adını ‘’Sürdürülebilirlik, Çevresel Başarı ve Liderlik’’ kelimelerinden alan dünyaca ünlü 2021 SEAL Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde önemli bir ödülün sahibi oldu. Alanında uzman araştırmacıların şirketlerin ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini proaktif olarak ele alıp yöneterek önemli etkiler yaratmış projelerinin ve ürünlerinin çevresel etkilerini ölçümlediği yarışmada BAT, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı Yeni Kategori ürünü ile Sürdürülebilir Ürün ödülünü kazandı.

BAT Global Pazarlama Direktörü Kingsley Wheaton ödülle ilgili olarak “Yeni Kategoriler’deki markamız adına SEAL 2021 Sürdürülebilir Ürün Ödülü’nü aldığımız için gurur duyuyoruz. BAT’de merkezinde sürdürülebilirlik olan geleceğin markalarını yaratıyoruz.  Yeni Kategoriler potföyünde yer alan ürünlerimizde tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırmayı ve 2025 yılına kadar tüm ambalajların geri dönüştürülebilir olmasını hedefleyen kapsamlı sürdürülebilirlik programımızla geri dönüşüm alanına odaklanıyoruz.  Grup çapında 2030 yılına kadar karbon nötr bir şirket ve 2050 yılına kadar tüm değer zincirimizde karbon nötr olma hedefiyle çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. ‘’ dedi.