Akbank'tan 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' açıklaması

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Mevduat alışkanlıklarını değiştirmesini beklediğimiz bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz." dedi.

Akbank'tan 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' açıklaması
Akbank'tan 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' açıklaması
GİRİŞ 24.12.2021 12:30 GÜNCELLEME 24.12.2021 13:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürününün mevduat alışkanlıklarını değiştirebileceğini belirterek, "Bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Binbaşgil, AA muhabirine "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hafta başında duyurulan bu yeni mevduat hesabıyla son dönemde TL'de yaşanan değer kaybının ve piyasalardaki hareketliliğin büyük oranda dengelenmeye başladığını gördüklerini belirtti.

Tasarruf hesabı sahiplerinin dövizdeki olası dalgalanmalara karşı birikimini korumasını hedefleyen bu ürünün, sunduğu faiz oranı kazancına ek olarak dövizde yaşanabilecek olası artışlardan da getiri sağlayacağını vurgulayan Binbaşgil, "Mevduat alışkanlıklarını değiştirmesini beklediğimiz bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz. Biz de piyasada büyük ilgi gören bu yeni mevduat ürününü müşterilerimize sunmaktayız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • soru 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizi düşürmek zorlaşır bu sistemde. Buna nasıl bir çözüm bulunacak zira faizciler faiz oranı düşerse mevduatı bozmakla tehdit edebilir. Sistem %14 faize mahkum olmuş olabilir. Ancak enflasyon çok düşerse faiz indirilebilir. Bu yüzden köpük kurda yapılan zamların geri alınması konusunda hülümetin bütün ekibini seferber etmeli.
    Cevapla
  • Selçuk Balcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Akbank a uğradık başlamamış...
    Cevapla
  • 1289 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankalarında var, buyrun bekleriz
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Cidden müthiş fikir.
    Cevapla