Bakan Nebati yüksek fiyat resti: Bize bunu yapanlara gereğini yaparız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV'de katıldığı canlı yayında yüksek döviz kuru üzerinden mal ve hizmete zam yapanların döviz kurunun düşmesi sonrasında yamaç paraşütü gibi havada dolanmalarına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

GİRİŞ 24.12.2021 00:23 GÜNCELLEME 24.12.2021 00:55
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

"YUKARIYA DOĞRU ELASTİK, AŞAĞIYA DOĞRU İNELASTİK DAVRANIRSAN KARŞISINDA BENİ BULURSUN"

Bakan Nureddin Nebati,  Eylül'den Pazartesi akşamına kadarki sürede yüzde 35'lik normalde bir artış olduğunu ancak birçok işletmenin  döviz piyasalarında yaşanan yüzde yüze varan artışı doğrudan mal ve hizmetine yansıtmaya kalkıktlarını belirterek " İşçiye Türk lirası ile ücretini ödüyorsun, kiranı Türk lirası ile ödüyorsun, borcun Türk lirası, döviz fiyatları yükseldi, emtia fiyatları yükseldi, ben de aynısını aktarayım diyenler, döviz fiyatları düşerken de aynısı yapması gerekir. Yukarıya doğru elastik, aşağıya doğru inelastik davranırsan karşısında bizi görürsün." dedi. 

"HAZİNE MALİYE BAKANLIĞI PİYASAYA GİRDİĞİNDE NE YAPACAĞINI PİYASADAKİLER İYİ BİLİR"

Bakan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü "Dövizdeki artışı anında fiyatlarına yansıtanlar dövizdeki düşüşte yamaç paraşütü gibi dolanıp dolanıp, çok uzun bir süre sonra inişe geçiyorlar. Net söylüyorum; Yamaç paraşütünden düşersiniz. Düşmenizin sebebini de sonra biz olarak göstermeyin. Hazine Maliye Bakanlığı piyasaya girdiği zaman piyasanın nasıl bir tedbirler setiyle karşılaşacağını piyasa oyuncuları çok iyi bilir. Onun için Hazine Maliye Bakanlığı'nın araçlarını piyasada kullandıracak derecede  yamaç paraşütü yapmaya devam ederseniz düşeceksiniz. Bu olacak şey değil" 

"KİMSE BİZİ KANDIRMAYA KALKMASIN"

"Psikolojinizi kötümser psikolojiden iyimser psikolojiye çevirdiniz" diyen Nebati "Şimdi kısa günün karı yüksek gelir elde edeceğim derseniz kusura bakmayın. 
Türkiye'de enflasyon bir sıkıntı.  Bu enflasyonun yüksek kalmasında veya iniş trendine girmesinde bir engel oluşursa bunu piyasadan biliriz.  Petrol fiyatları, emtiya fiyatları gevşiyor. Üretimdeki aksaklıklar gideriliyor.  döviz fiyatları düşmüş, Türkiye'de fiyatlar düşmüyor. Döviz fiyatı arttığı anda etiketini değiştirdin. Döviz fiyatı düşerken etiketini niye değiştirmiyorsun. Pahalıya aldım diye kendini savunanlar var, ucuza aldığını pahalıya sattığındaki kar farkı nerede.  Kimse kimseyi kandırmasın. 

"DÖVİZ KURUNDAN ÇARPILDINIZ, BİR DE HAZİNE MALİYE BAKANLIĞI ÇARPMASIN"

Fırsatçıyı, stokçuyu, depo ihtiyacı olanlardan ayıracaklarını söyleyen Bakan Nebati, meyve sebze ve yaz sezonunu şimdiden hazırlayan bir sektörün temsilcisine stokçulukla itham etmeyceklerini belirterek "Bunu fırsata çeviriyorsanız, döviz kurundan çarpıldınız, gittiniz birilerinin kuyruğuna girdiniz eğer böyle bir davranış sergilersiniz bu kez kamu gücü ve otoritesinin ve özellikle Hazine Maliye Bakanlığı'nın ne olduğunu görmüş olursunuz" dedi.
Vatandaşın ezilmemesi için asgari ücrette yüzde 50'lik artış yaptıklarını, damga vergisi, gelir vergisini kaldırdıklarını devlet olarak bu maliyetleri üstlenirken piyasa oyuncularının devlete karşı bu hareketlerini kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyledi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanın şunu öğrenmesi gerekiyor 'laf değil icraat' zamanı ne demiş atalarımız Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz
    Cevapla
  • B.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da önce şu akaryakıt fiyatlarının niye gerilemediğini bir açıklayın. Az önce işe gelirken baktım halen daha 11 tl nin üzerindeydi benzin mazot. Piyasayı asıl etkileyen faktör akaryakıttır çünkü herkes nakliye giderlerinin arttığını söyleyerek zam yapıyor.
    Cevapla
  • dvt 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım, kimseye cevap vermenize yada tehdite gerek yok, en önemlisi icraattır. yapın icraatınızı, alkışlayalım. selam ve dualarla.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmayın, yapın öyle konuşun.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    zincir marketler bir hafta boykot edilsin bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle