Son dakika memur ve emekli zammı açıklaması: Yüksek olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Nebati, milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zamla ilgili konuştu.

Son dakika memur ve emekli zammı açıklaması: Yüksek olacak
Son dakika memur ve emekli zammı açıklaması: Yüksek olacak
GİRİŞ 24.12.2021 00:44 GÜNCELLEME 24.12.2021 00:44
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, memura ve emekliye yapılacak zamla ilgili konuştu.


Nebati açıklamasında, ''Enflasyonist ortamlarda en çok etkilenenler sabit gelirliler. Sabit gelirlilerin hak ve hukukunu koruyacak tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda geri adım atmayız. Memurumuz bugüne kadar hep koruduk., ücretlileri de korumaya devam edeceğiz. Enflasyonda düşüş eğilimi ilk çeyrekten sonra bekleniyordu. Şimdi fişyatlar düşme eğilimine girdi. Ocak ayından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını, eğilimini aşağya doğru kırdığını hepimiz ögreceğiz. Nitekim büyük firmalarımız fiyatlarını geri çekmeye başladılar. Dolayısıyla bunları da gözeterek memurlarımıza zaten ek artışlar yapıldı. Ücretlilerle ilgili gerekli adımlar atıldı. Esnafa, işletmeciye, üreticiye çok önemli desteklemelerde bulunuyoruz. KGF kredisi geliyor, genişletiyoruz. Kurumlar verigisnde bir puanlık indirim yapıyoruz, KDV’de çok önemli düzenlemeler yapıyoruz. Bu yapılacak çalışmalarla enflasyonla ilgili beklentimiz aşağı yönde. Kim kaldı şimdi, emekliler. Emeklilerimizle ilgili arkadaşlarımız, ilgili bakanlıklar çalışıyor. Emeklililerimize de mutlu edecek bir iyileştirme olacağına ilişkin benim kanaatim çok yüksek. İlgili bakanlıklar çalışıyor.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 124
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerekli zam yapıldı diyo bakan ne yapıldı memurada yüzde elli verin indirim diyo marketlerde indirim falan yok daha zam var
    Cevapla
  • jkonbnı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli işçiler şuan yeni başlayan memurdan 300 tl fazla alıyor. tabii bunun yanında ikramiye ve tediyeleri hariç .15 yıllık memurum evli ve 1 çocuğum var 5600 tl maaşım var.yeni başlayan sürekli işçi arkadaşlar benim maaşı geçiyor. vermesin demiyorum ama memurunuda ezdirmemesi lazım.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw sen emekli olunca memurun iki katı maaş alıyorsun burada arada 300 TL farkı konuşuyorsun
    Cevapla
  • Envers 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede tam tersi memur işçiden fazla alıyor.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    3968 TL maaş alıyorum
    Cevapla
  • Kny 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete %50 zam yap, ago 'yi kaldır memurlarda ordanda zam alsın bu emekliye de enflasyon zammı ver sizin ek iyileştirme için zam filan yapacaginizi sanmıyorum, neymiş dolar düştü fiyatlar düştü yalanı git bak bir ay önce 32 lira olan torku peynir 60 -65 lira neyin kafası bu maliye denetliyormuş iki kravatlı iki markete girer çıkar okadar elde var sıfır
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    AGİ eşi çalışmayan ve çocuğu fazla olan bir kişiye 38 lira yani 2litre aylık süt veriyor. Allah'tan 3cocuk yapmışız. Birde uyanmayip 5 çocuk yapsaydik tarihe maaşı zamla azalan memurlar olarak gececektik.
    Cevapla
  • emekli öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi marketinden 3 ay önce 55 tl ye aldığım ayçiçek yağı indirme gitti ve 110 tl oldu,başka sözüm yok,gerisini reise havale ediyorum.
    Cevapla
  • ALİCAN ÖZYILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Üstadım.Reis var diye ülkemize bir operasyon çekildiğinin farkındayız değilmi?ABD Avrupa gizlemiyor mi açıkça Tayyip Erdoğan gitsin diye uğraşıyor.Tamam sizlerede katılıyorum ülkemizde fiyat konusunda büyük sıkıntı var Ama bu süreçte bitecek Allah'ın izniyle...
    Cevapla
  • ertn 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH varken kula neden havale ediyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle