Dolar düşüşünü sürdürüyor! 10 lira seviyelerine geriledi...

Dolar 10 lira seviyelerine geriledi. Türk Lirası 4 günde yüzde 40 civarında değer kazancı yaşadı. Euro ve gram altında da düşüş devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar kurunun iyi yerlerde dengeye geleceğini belirtti.

GİRİŞ 23.12.2021 14:41 GÜNCELLEME 23.12.2021 15:18
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın son Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı ekonomik tedbirler büyük yankı uyandırdı. Piyasalar ve iş dünyası tarafından büyük destek gören tedbirlerle birlikte döviz kurlarında sert düşüşler meydana geldi. Dolar ve Euro'da yüzde 40’a varan kayıplar görülürken Altın fiyatları da düşüşe geçti.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ın da devreye girmesiyle döviz kurlarındaki düşüşün dengeye ulaşması bekleniyor. Uzmanlar, yeni ekonomi modeli hayata geçmeye başladıkça piyasanın dengeye gelebileceğini değerlendirirken; Dolar/TL’de 11.40 – 13.60 TL arasında daha dengeli bir kur hareketini izlemenin mümkün olduğunu belirtiyor. 

Piyasalarda Türk Lirası rüzgarı esiyor. Dolar ve Euro karşısında sadece bir günde yüzde 40 oranında değer kazanan Türk Lirası’nda güçlenme devam ediyor. TL dolar karşısında 12 liranın altına geriledi. Gram altın ise 670 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbir paketiyle birlikte kurlarda dengeye gelme çabası sürüyor. Dolar kuru bugün 11.2870 lira ile güne başlarken saat 15:00 civarında 10.9129 seviyesine geldi.  Euro ise 12.3610 liraya kadar düştü. Altın fiyatları ise 633.567 TL seviyelerinde.

BAKAN NEBATİ: KUR İYİ BİR YERLERDE DENGEYE GELECEKTİR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önceki gün TL’ye teşvik paketiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir. Türkiye tarihi fırsatı değerlendirecek” dedi.

YORUMLAR 129
  • İsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Felaket tellallarına inanlar zarar etti... Vatanın çökmesini temenni edenlere inanmaya devam edenler zarar etmeye devam edecek.
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    100 gr altın tasarruf yapmıştım 16 bin tl si eridi, yerine gelir mi bilmem.
    Cevapla
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce devlet. Devletin olmazsa sen hangi altına sahip olacaksın düşmanlar dolarla altınla saldırırken birde sen vur bakalım bu duyarsızlık menfaatçilik nereye kadar Çanakkalede şehit düşenler önce vatan dediler biz torunları hiç utanma nedir bilmez olduk.
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın gelecekte yükselme fırsatı bulur mu arkadaşlar.
    Cevapla
  • Dolbazlar07 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini gerçekten kalbten seven her Türk vatandaşı yalnızca Türk Lirası kullanmalı, sonuçta burası Türkiye Cumhuriyeti ve para birimi Türk Lirası dır. Amarika da yaşamıyoruz, git bakalım Amarika da her önüne gelene Türk Lirası verebiliyormusun veya ödeme yapabiliyormusun, sevgili kardeşlerim milli olmak zorundayız. Saygılarımla
    Cevapla
  • Lütfü 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu işe bak, arkadaşım 15 den dolarını bozdu. Şimdi sağda solda milliyetçi kesilmiş, düşsün beter olsun diye nara atıyor. Dedim e sen 15'den bozdun, e düşsün ki yeniden alayım diyor. Yani anlayacağınız kimse kimseyi kandırmasın, herkes kendi menfaatine göre konuşuyor. Yüksekten bozan düşmesini, Yüksekten alan çıkmasını istiyor... vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle