Son dakika... Doğalgazda kademeli tarife geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kademeli doğal gaz tarifesini getireceklerini bildirdi. Elektrik faturalarında fiyat farkını belirleyen yasa teklifi de 4 Ocak’ta TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

Son dakika... Doğalgazda kademeli tarife geliyor
Son dakika... Doğalgazda kademeli tarife geliyor
GİRİŞ 22.12.2021 23:14 GÜNCELLEME 23.12.2021 00:00
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Elitaş, ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda, doğal gaz faturalarına ilişkin açıklamada bulundu.

"VİLLADA OTURANLA GECEKONDUDA OTURANIN AYNI FİYATLA DOĞAL GAZ TÜKETİMİNİ UYGUN BULMUYORUZ"

Elitaş, "Arkadaşlarımızla istişare ettik. Bugün kanun teklifini hazırlıyorlar. 4 Ocak tarihinden itibaren, Meclis çalışmalarına başladığı anda kademeli doğal gaz tarifesini getireceğiz. Gerekçeler haklı, biz de bunu biliyoruz. Çünkü bir villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğal gaz tüketimini uygun bulmuyoruz." diye konuştu.

BOTAŞ'IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ İDDİALARI

Elitaş, BOTAŞ'ın özelleştirilmesinin de kesinlikle gündemlerinde olmadığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 87
  • ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    villada oturan daha fazla kullandığı için daha fazla ödüyor zaten. Her büyük evde oturan zengin değil ki? Kalabalık aileler var. Bahçesini ekip biçip geçimini sürdüren insanlar var. çocuk sayısı çok olan insanlar var. Maduriyetler oluşabilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış bir fikir ve düşünme.O zaman bütün katmanlara yayılırsa terazi bozulur.Sayın yöneticiler o zaman bende diyorum ki herkese aynı maaşı verin bu iş bitsin.Böyle saçma düşünce sizleri de bizleri de zora sokar.Adımlarınız adil ve adalet ölçüsünü bozmasın.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben villada oturmuyorum ama bence yanlış. Çünkü villada oturan vergi vermiyor mu? Evin vergisini veriyor, çtv veriyor. Gecekonduları da legalleştiriyorsunuz böyle deyince. Gecekondu tapu yok ama elektriği var, suyu var, çöpü alınıyor. Vergi de ödemiyor. eeeeeee. Yani söylemek istediğim belirli bir m3 konulur atıyorum aylık 300 yada 500 m3.ü 3 tl. bunun üzerinde kullandın mı m3 4 tl. anlarım o zaman. haksızlık. adam zaten bilmem kaç odalı villada oturuyorsa zaten bir günlük tüketimi 30-50 m3 veya fazlası olur. Yorumculardan Türkiye nickli arkadaş doğru söylüyor.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu konuyu destekliyorum. 3 saat doğalgaz kullanabilenle , 24 saat doğalgaz kullanabilen eşit sayılmamalı
    Cevapla
  • Katran 2 yıl önce Şikayet Et
    Villam yok ama haksızlık olur böyle yapilirsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle