MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: Türkiye çok ciddi bir fırsatın arifesinde

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı Haber7'ye yaptığı açıklamada "Çin'den her 5 yabancı firmadan biri ülkeyi terk etme noktasında karar aldı. Dolayısıyla Türkiye çok ciddi bir fırsatın arifesinde." dedi.

GİRİŞ 22.12.2021 19:01 GÜNCELLEME 22.12.2021 19:15
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Asmalı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) iş insanlarını bilgilendirme, geleceğe hazırlama ve iş hayatına katkı sağlama amacıyla düzenlediği Vizyoner zirvesinde Haber7'ye ekonomi gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Türk lirası eski gücüne kavuşacaktırMÜSİAD Başkanı Asmalı: Türk lirası eski gücüne kavuşacaktır

Aralık ayında da rekor bir ihracat rakamı beklendiğini ifade eden Asmalı küresel ekonomide Türkiye'nin konumunu şu sözlerle ifade etti;

Biz daha önce oluşan havada faiz indirim kararlarını desteklediğimizi ifade etmiştik. Bu da bize bazı kesimlerden tepki olarak geldi ama biz orada yatırımın teşvik edilmesi maksadıyla bu hamlenin çok değerli bulduğumuz söylemiştik. Çünkü şu anda ülkemiz çok ciddi bir üretim üssü haline geldi. Pandemi koşullarında bozulan tedarik zincirleri, emtia fiyatları, üretimdeki güçlükler nedeniyle. Çin'den üretim noktasında üs artık dağılmaya başladı. Çin'den her 5 yabancı firmadan biri ülkeyi terk etme noktasında karar aldı. Dolayısıyla Türkiye çok ciddi bir fırsatın arifesinde. Sayın Cumhurbaşkanımız 11 Eylül'deki genel kurulumuzda "Geçmiş dönemde sanayi hamlemizi, sanayi politikalarımızdaki o gerekli hamleleri yapamadık. İhtilalle, sağ-sol çatışmalarıyla kendi iç karışıklığımızla bize bunu yapmaya fırsat vermediler ama pandemi sonrası oluşan bu fırsatı asla es geçmeyeceğiz" dedi. Türkiye'de şu anda gerçekten üretim sahasında çok ciddi bir ilerleme var. Muhtemel ki aralık ayında da rekor bir ihracat rakamı açıklanacak ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekoru kırılacak. Dolayısıyla üretim kapasitemiz 7/24 çalışıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • @romalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Rızkı veren Allah... Rabbim yardımcımız olsun....
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim illa yabancı mı olacak, sizde patronlar kulübü değil misiniz, siz açın yahu, riske girmek işinize mi gelmiyor, Allahu alem hepinizin paraları dövizdir.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırsatları vatandaşa yansıtmalı. Vatandaş bu zenginlikten üstüne düşen payı almalı. Ne olur mesela bir arabası olandan ÖTV almazsak? Bir evi olandan vergi alinmasa. İkinci evi ikinci aracı olandan fazlası ile alınsa. Devlet artık fakir vatandaşının yanında durmalıdır!
    Cevapla
  • Sığırtmaç 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin, kapitalizmin kölesi oldu, hâlâ da öyle. Ulaşım (navlun) pahalı olmasa devam. Çin büyüdü ama kalkınmadı. HALK FAKİR.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin kapitalizmin kölesi değil kalesi oldu. Kapitalizmde kalkınma halkın fakirleşmesi ve köleleşmesi pahasına olur zaten. Bkz. Türkiye gibi mesela. Türkiye hep büyür mesela, ama halkın fakirleşmesi pahasına büyür. Tek kurtuluş Şeriat yönetimidir. Şeriatın en kötü hali bile kapitalizmin en iyi halinden yine iyidir.
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür fayizsiz çalışanın emeğin helalin ekmeği yenece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle