AK Parti'li Canikli'den Kılıçdaroğlu'na cevap

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun TL Vadeli Mevduat ile ilgili 'gizli faiz' iddialarına cevap verdi. Canikli, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir" dedi.

AK Parti'li Canikli'den Kılıçdaroğlu'na cevap
AK Parti'li Canikli'den Kılıçdaroğlu'na cevap
GİRİŞ 22.12.2021 17:27 GÜNCELLEME 22.12.2021 17:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat için “Gizli faizin dik alası” sözlerine yanıt verdi.

Söz konusu sistemin faiz olmadığını belirten Canikli, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. ‘Gizli faizin dik alası’ hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır" ifadelerini kullandı.

"FAİZ KAVRAMIYLA HİÇBİR ORTAK NOKTASI YOK"

Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sisteminde kur farkının faiz oranından büyük olması halinde aradaki farkın ödeneceğini belirten Canikli, "Faiz kavramıyla hiç bir ortak noktası bulunmamakta olup esas itibariyle sigorta gibi bir güvenlik mekanizmasıdır" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni düzenlemeye ilişkin konuşmuş, “Devleti hazinesiyle kumar oynanmaz. O hazinede 84 milyonun alın teri vardır. Hazine kumar masasına sürülecek bir yer değildir. Hazinede olmayan bir parayla garanti verdiler, dün yaptıkları buydu. 'Nas bunu emrediyor' diye diye gizli faizin dik alasını uyguladılar ama şimdi bunu yaparak daha büyük bir girdabın içine ülkeyi soktular” demişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    KK hesap uzmanı ya çok iyi hesaplamıştır ne kadar kazanacağını
    Cevapla
  • yaani 2 yıl önce Şikayet Et
    onların işine öyle geliyor. daha faizin ne demek olduğunu bile bilmeyenler hemen bu da faiz yaftasını yapıştırıyor kafalarına göre. böylece de cahilliklerini ilan ediyorlar. hayır adamlar sırf eleştiriyor başka hiç bir şeyleri yok. bir tane çözüm önerileri yok. tarihlerinde bu ülke için hiç bir faydaları yok. boş varil güzel ses çıkarır.
    Cevapla