İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik indirim açıklaması: Bana mesajlar gelmeye başladı

Dolardaki sert düşüş sonrası vatandaşlarda indirim beklentisi başladı. Konu ile ilgili Haber7'ye konuşan İTO Başkanı Avdagiç, ilk andan itibaren bazı firmaların indirimlere başladığını belirterek, önümüzdeki bir hafta 10 gün için indirimlerin daha da etkisini göstereceğini söyledi.

GİRİŞ 22.12.2021 15:16 GÜNCELLEME 22.12.2021 15:35
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) iş insanlarını bilgilendirme, geleceğe hazırlama ve iş hayatına katkı sağlama amacıyla düzenlediği Vizyoner zirvesinin dördüncüsü "Fark Et" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

Zirvede Haber7'nin sorularını yanıtlayan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yeni ekonomi modeli ve Kur Korumalı TL Mevduat hesabı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜRK İŞ DÜNYASI ARTIK ÖNÜNÜ DAHA NET GÖRÜYOR"

Avdagiç, "Bunu büyük bir resim olarak görmek lazım, Öncelikle bunu bir ekonomik durumun normalizasyonu olarak görüyoruz. Son 60 gün yaşananlar çok olağan şeyler değildi. Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerinin tamamı, geçmiş bir çok seneye göre daha iyi konumda. Cari açık seviyemiz, ihracattaki artış oranımız diğer makro ekonomik göstergeler çok olumluyken böyle bir sürecin yaşanması çok akla mantığa aykırı bir durumdu. Şuanda bu konunun tekrar normale dönmesi için çok hızlı ve etkin bir paket açıklandı. Hemen de olumlu neticelerini gördük, Döviz fiyatları makul bir noktada kendini konumlandırıyor. Buna bağlı olarak tüm dengeler, fiyatlamalar oluşacak. Bizim en önemli konumuzda öngörülebilirlik. Bu konuda da bir berraklaşma oldu ve risk faktörleri ortadan kalktı. Buna bağlı olarak da Türkiye yeni kurguların, yeni fiyatların ve maliyetlerin oluşması noktasında Türk iş dünyası artık daha net önünü gören bir döneme giriyor. O anlamda bu dönemden ümitliyiz ve umutluyuz." dedi.

"İNDİRİMLER BİR HAFTA 10 GÜN SONRA KENDİNİ GÖSTERİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla beraber fiyatlarda düşüş o akşam itibarıyla başladığını söyleyen Avdagiç "EPDK, akaryakıt fiyatlarında artışı durdurdu. Önümüzdeki günlerde mutlaka aşağı doğru iniş olacak. Bugün itibarıyla otomobil firmaları fiyatları aşağı doğru çektiler. Bakliyatçılardan, mobilya firmalarından bana mesajlar geliyor. İndirimler hızlı ve etkili bir şekilde gündeme gelecek. Önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde çok daha etkilerini göreceğiz. "dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 86
  • Arifi 2 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin kendisi de akaryakitta indirime gitmiyor..
    Cevapla
  • @romalı 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    zamı uygulamak hemen ama indirime gelince bir hafta 10 gün
    Cevapla
  • tikkat sokar 2 yıl önce Şikayet Et
    cikartirken beklmediler dolar dusunce neden bekliyorlar ito baskani yoksa kurumun kisaltmasina mumhasirmisin
    Cevapla
  • Kutsal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bim daha dün değiştirdi bazı ürünlerin fiyatları nı biz indirim beklerken adamlar tam gaz devam ediyor yükseltmeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle