Borsa İstanbul'da yine devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu, saat 15.09.26'dan itibaren işlemlerin kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Borsa İstanbul'da yine devre kesici uygulandı
Borsa İstanbul'da yine devre kesici uygulandı
GİRİŞ 22.12.2021 14:53 GÜNCELLEME 22.12.2021 15:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, saat 14.39.26 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin tetiklendiği, pay piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) pay senedi repo pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 14.59.26'da tek fiyat emir toplama, 15.04.26'da eşleştirme yapılacak ve 15.09.26'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 14.59.26'da tek fiyat emir toplama yapılacak ve 15.09.26'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 15.09.26'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir.

VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 15.09.26'da yeniden başlayacaktır."

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi geçen hafta cuma ve bu haftanın ilk iki işlem gününde ikişer kez tetiklenerek sürekli işlemlerin geçici olarak durdurulmasına neden olmuştu.

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Borsacııııı 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen Cuma dahil olmak üzere 4 gündüe borsada spekülatif alış ve satış var. Tek tepki devre kesmek oluyor, SPK denen kurum da film seyreder gibi seyrediyor olanı biteni. 6 ay sonra 2-3 kişi yada kuruma bu hğnlerdeki hareket için herhangi nşr hissede alım satım yapamayacapına dair nşr ceza verir. Yine milletin kaybettiği kaybemiş olur
    Cevapla
  • IHTIYAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük yatırımcı perişan yatırım şirketleri istediği gibi oynuyor spk denetlemeli ama kimi kim denetleyecek.super taktikleri var matematiksel dağalar
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    1998 de borsaya girdim. Hala da borsadayım. Ağlayacaksanız borsaya girmeyin. 1998 den beri görmediğim kriz de kalmadı. Bütün krizlere hissede yakalandım. Çok kazandım çok kaybettim. Sorumlusu da benim.
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    şu an borsadan çıkıp parayı dolara yatırarak düşüşün hızını kesmek için çabalıyorlar.
    Cevapla
  • Garip 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım yapan her yerde zarar ediyor. Yazık dövize, faize yatırım yapmayanları rezil perişan ettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle