'Soğuk hava'da peynir vurgunu

Gıda piyasası, peynir sektöründe yaşanan bir vurgunu konuşuyor. Birçok üreticinin malını koyduğu soğuk hava deposunda, peynirler sahiplerinin haberi olmadan satıldı.

'Soğuk hava'da peynir vurgunu
'Soğuk hava'da peynir vurgunu
GİRİŞ 06.05.2008 12:50 GÜNCELLEME 07.11.2017 11:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dinçer GÖKÇE'nin haberi

Peynir piyasası akıl almaz bir olayla çalkalanıyor. İddiaya göre bir çok peynir üreticisinin mallarını bıraktığı Arsal Soğuk Hava deposunda, peynirlerin satıldığı ortaya çıktı. İşte şok vurgunun perde arkası.

İstanbul’da bir çok peynir üreticisi kendilerine ait depoları olmadığından ya da bu depolar yetmediğinden emanet soğuk hava depolara mal bırakıyor. İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Arsal Soğuk Hava deposu da bu depolardan biri. Ancak son bir hafta içinde bu depodan toplarca peynirin Arsal firmasınca başkalarına satıldığı ortaya çıktı.

10 trilyona yakın bir peynirin satıldığı vurgunda bir firmanın 600 bin YTL’ye yakın malının satıldığı iddia edildi.

İddiaya göre, Arsal’dan bu yola başvurulmasının sebebi olarak ise firmanın aldığı krediyi ödeyememesinden böylesi bir yola başvurduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili söz konusu şirkete ulaşmak için yaptığımız çabalar sonuçsuz kaldı. Her defasında, 'Toplantıdalar' cevabını aldık. Ancak sektörden bir isim Arsal Firması’nın yaşanan bu olay ile ilgili Songül adlı bir kadın çalışanının suçladığı öğrenildi.

Olayın yaşandığı deponun sahiplerinin Namsal adlı bir gıda şirketleri de var. Firma İTO Eski Başkanlarından Nuh Kuşçulu'ya ait. Kuşçulu'nun vefatından sonra şirketi Ahmet Kuşçulu ve çocukları yönetiyor.

Not: Ekoyol, gelişmeleri takip ediyor ve okurlarına detaylı bilgileri sunmaya devam edecek.

 

 

 

İLGİLİ HABER
 
  • Peynir vurgununa polis el koydu
    Soğuk hava deposundaki peynirleri başkalarına satan firma hakkında Mali Polis inceleme başlattı. Şimdi sektördeki firmaların sorduğu tek soru var: 'Bu peynirleri kimler aldı?' 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 2
  • yalcin d 15 yıl önce Şikayet Et
    asıl bombayı patlatın ortalık inlesin derim ben. cvpları verdikleri takdirde ortalık kızışacak gibi görünüyor soru 1: bu konuyla ilgili gözaltına alınan varmı kimler hangi firmalarda çalışıyor soru 2: malı alanda belli satanda belli 10 ytl lik malı 5 ytl ye kimler aldı soru 3: depoda bulunan malların faturası varmı. depoda kaç ytl lik mal vardı bu soruların cvpları kimleri ipe götürür bilinmez
    Cevapla
  • Muhammed Faruk Dağcı 15 yıl önce Şikayet Et
    İyi Gelir.............. Burda şaşılacak bir şey yok.Ülkemizde neyin cezası ne kadar,ne kadar yatarım ne zaman kalkarım.hepsi belli bunu yapanlar alacağı cezayıda biliyordur. Peynir sahipleri bir bardak soğuk su içsin. İYİ GELİR.
    Cevapla