Borsa İstanbul'da yine devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin ikinci kez çalışmasıyla pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin yeniden durdurulduğunu, saat 14.53.17'den itibaren seansın kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

GİRİŞ 21.12.2021 14:45 GÜNCELLEME 21.12.2021 16:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, saat 14.23.17 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin tetiklendiği, pay piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) pay senedi repo pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 14.43.17'de tek fiyat emir toplama, 14.48.17'de eşleştirme yapılacak ve 14.53.17'den itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 14.43.17'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 14.53.17'den itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF, yeni pay alma hakkı kuponu ve yeni pay alma hakkından arta kalan birincil piyasa sıralarında işlemler 14.53.17'den itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir.

VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 14.53.17'de yeniden başlayacaktır."

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi bugün saat 11.56.08'te de endekste kayıpların yüzde 5'e ulaşması sonrası devreye girerken, dün ve cuma günü de ikişer kez tetiklenerek sürekli işlemlerin geçici olarak durdurulmasına neden olmuştu.

Devre kesici, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Harbi adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazanan yabancı yatırımcı oldu . Cuma ve pazartesi yüklü satışlarla TL geçtiler. Bugunde dusukten dolar alıp 2 taraflı kazandılar. İlerde yerli yatırımcı borsadan parasını çekip faiz + kur farklı yeni yatırım aracına yönelecek. Borsa için bu ay zorlu gecer
    Cevapla
  • Kadir karakuş 2 yıl önce Şikayet Et
    1453 mesaji alinmistir dolar dusunce borsada ona ayak uydurdu nasil dolar cikarken borsa cikti simdi Borsanin degeri ortaya Cikacak
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    doları düşürücem diye borsanın anasını ağlattılar millet hep zararda hisselerin değerleri düştü
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    nasil düser? hissedemi dolar bazli yoksa? millet satti ve tlye dönlendirdi parayi. kimse zararda degil. herkes karda. borsa sadece biraz düstü
    Cevapla
  • ery 2 yıl önce Şikayet Et
    neden 14.53 ?
    Cevapla
  • ahmet1682 2 yıl önce Şikayet Et
    14:23:17 de kesici devreye girmiş . 30 dk sonra tekrar açılıcak yani 14:53:17 matematiğin var ise hesapla 1453 istanbul!un fetih tarihi mü zoruna gitti
    Cevapla
  • IHTIYAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Alıştık küçük yatırımcıya oluyor ne oluyorsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle