Bakan Dönmez: Bor ürünleri satış miktarı 2,1 milyon ton

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (Eti Maden) 2021 yılının Ekim ayı itibarıyla bor ürünleri satış miktarının 2,1 milyon ton olduğunu açıkladı.

Bakan Dönmez: Bor ürünleri satış miktarı 2,1 milyon ton
Bakan Dönmez: Bor ürünleri satış miktarı 2,1 milyon ton
GİRİŞ 20.12.2021 13:52 GÜNCELLEME 20.12.2021 13:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Eti Maden ile bağlı şirketleri tarafından üretilen ve satılan bor içerikli temizlik malzemeleri ile dezenfektanlara ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP'li Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez, Eti Maden tarafından üretilen bor ürünlerinin cam, tarım, seramik, temizlik sektörlerinde kullanıldığını belirterek, toplam bor ürünleri satış miktarının 2021 yılının Ekim ayı sonu itibarıyla 2,1 milyon ton mertebesinde olduğunu açıkladı.

Bor ürünlerinin fiyatlarının pazardaki rekabet koşularına göre ülke, bölge, sektör bazında değişiklik gösterdiğine işaret eden Bakan Dönmez, bu nedenle Eti Maden tarafından pazardaki söz konusu değişimler ve rakipler analiz edilerek dinamik fiyatlandırma politikası uygulandığını kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Mehmet ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    kritik bir hammadeyi 21 milyon satıyoruz ihracattaki payı %10 bile değil. yazık o kaynaklar tükeniyor türk bakıyor.. Cevher harici satmayınnnnn
    Cevapla
  • Haktan Yana 2 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakan, EĞER BOR'U HALEN İŞLENMEMİŞ HAMMADDE OLARAK SATIYORSANIZ, BÜYÜK VEBAL ALTINDASINIZ BUNU BİLESİNİZ!
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Denizi kirleten deterjanlara bor esaslı bir çözüm olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben aslında boru satmaya karşıyım Ama ucuza satmayın işleyip satın para etsin bari
    Cevapla
  • KIZGIN MADENCİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye maden zengini hele bor çok değerli ama 1 ton bor çıkar sat (örnek) 1 ton bor 5tl ise işleyemediğimiz için yurt dışından işlenmiş borun gramını bin tl den alıyoruz ama biz maden zenginiyiz boş yere madenlerimizi çıkartıp bedavaya veriyoruz ha maden sat ha toprak sat sat sat herşeyi sat sakla samanı gelir zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle