Tarımda yağmur sevinci: Geçen seneye göre yüzde 32 arttı

Tarımsal üretimde sevindirici haber geldi. Yağışların geçen seneye göre yüzde 32 arttığına işaret eden TMO, buğday, arpa, mısır, yağlık bitkiler ve baklagillerde ekilebilir arazilerin tamamında üretime devam edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 19.12.2021 08:12 GÜNCELLEME 19.12.2021 09:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), “Hububatta Yağış, Ekiliş ve Gelişim Analizi” raporuna göre, bu yıl kasım ayı yağışları geçen yıl yağışlarının yüzde 32 üzerinde gerçekleşti. Raporda, kışlık hububat ekilişlerinin kasım ayı sonu itibarıyla yüzde 90 tamamlandığı belirtilerek “Ekilişlerin pamuk, ikinci ürün mısır ve şekerpancarı hasadını müteakip aralık ayı sonu itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Bölgelere göre değişmekle birlikte buğday, arpa, mısır, yağlık bitkiler ve baklagil ürünleri arasında kısmi geçişler yaşansa da ekilebilir arazilerin tamamında üretime devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

REKOLTE ARTABİLİR

TMO raporunda, 2021 yılı kasım ayı meteorolojik verilerinin sonraki aylarda da olumlu seyretmesi halinde, geçen döneme göre daha iyi bir rekolte tablosunun gerçekleşebileceği belirtildi. Söz konusu rapor, üretici, meteorolojik veriler, merkez ve taşra teşkilatı teknik personelinin tespitleri yer aldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım; milletimize, devletimize ve tüm müslüman halkına yardım et. Topraklarımızı bereketlendir. Kafirlerin hain emelleri kendi ellerinde patlat. Ahiret gününde amellerimizi sağ elden verenlerden nasip eyle.
    Cevapla
  • fırsatçılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılar fiyatı indirecek mi sanki dolar artınca zam oğlu zam düşünce tık yok
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılar adlı yorumcu, çiftçi çok güzel açıklamış, aç kalmasan iyidir.
    Cevapla
  • Çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de çiftçilik yapıyorum tarlaların büyük bir kısmı ekilmedi ekenlerinde gübre atması gerekir geçen sene 50 Kg. lık torbası 80 TL. olan gübre şu an 480 TL. bu gübrenin bir torbası bir dekar yere atılır bir dekar yerden ortalama 400 Kg. buğday elde edilir yani 1 Kg. buğday elde etmek için sadece 1 lira 20 kuruş luk gübre kullanmak gerekir bu sadece bir kalemi mazot, işçilik ve bu gibi girdileri hesapladığımızda şu an için 1 Kg. buğdayın maliyeti 4 TL. hasada kadar paranın değer kaybını da hesaplarsak maliyet 5,5 TL. üzerine 2 TL. de kârını eklesek 1 Kg. buğday 7,5 TL. sizce çiftçi buğdayını bu fiyata satabilir mi, Bu durumda rekoltenin artması zor.
    Cevapla
  • Zaza aydo 2 yıl önce Şikayet Et
    Gıda stokçuları hayal kırıklığına uğramışlardır. Herkes plan kurar ama ALLAH in planı hepsini bozar ELHAMDÜLİLLAH
    Cevapla