Son dakika haberi: Merkez Bankası'ndan dolara beşinci müdahale

Son dakika haberi: Dolar/TL'nin 17 seviyesini aşmasıyla birlikte Merkez Bankası'ndan satım yönünde beşinci müdahale geldi. Bu ay içerisinde yapılan 4 müdahalede 4 milyar doların üzerinde satış yapıldığı belirtilmişti.

GİRİŞ 17.12.2021 15:14 GÜNCELLEME 17.12.2021 15:14
Bu Habere 433 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Doların 17, euro'nun 19 lira seviyesinin üzerine çıkmasının ardından Merkez Bankası'ndan yeni bir müdahale geldi.

Yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

Bu Aralık ayı içerisinde döviz kurlarına yönelik beşinci müdahale oldu.

Merkez Bankası, 1 Aralık, 3 Aralık, 10 Aralık ve 13 Aralık'ta doğrudan döviz müdahalesinde bulunduğunu duyurmuştu.

4 MÜDAHALEDE 4 MİLYAR DOLAR

Henüz resmi bir açıklama olmasa da ilk müdahalede 650 milyon dolar, ikinci müdahalede 400 milyon dolar, üçüncü müdahalede 500 milyon dolar, dördüncü müdahalede ise 2.5 milyar dolar doğrudan satış yapıldığı belirtilmişti.

YORUMLAR 433
  • Rambo 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna Kadar Reis bu topraklar ecdanin kaniyla. Meydana geldi herhalde bir kac yeşil kağit parçaşiyla ele geçirme gayreti içinde olanlar şimdiden akıl hastanesinde yatıyorlardır bence
    Cevapla
  • Seri 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet şimdi dolara saldırıyor habire dolar alıp duruyor ,devlet aklı ya olurmu olur devlet birden bi yasa çıkarıp dolara %10 vergi yi yapıştırıyormu,gel keyfim gellllll.
    Cevapla
  • Seri 2 yıl önce Şikayet Et
    Olay basit aslında dolar alsat yapanlara %5 vergi koy bakalım nasıl olacak,,tabiki dolar tasarrufu yapanlarada aynısı yapılacak,
    Cevapla
  • Hür adam 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tan umuyorumki 2023 te gaz satacağız dplar düşecek
    Cevapla
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan gemisini yanlışlık la batiralim... Dolar derdi kalmaz . Yunani da tokatlayalim bı güzel ... Hiç bir problem olmaz ... O zaman anlarlar ekonoml savaş nasıl oluyormuş...
    Cevapla
  • BATIREL 2 yıl önce Şikayet Et
    şaak 10 milyar dolar biii 10 milyar dolar daha çil yavrusu gibi dağılırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle