Stokçuların yeni hedefi gençler!

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Okudan, stokçuların özellikle büyükşehirlerde villalar ve daireleri gençler üzerine kiralayarak gıda malzemeleri olmak üzere toplumun ihtiyacı olan malzemelerin stoklandığını vurguladı.

Stokçuların yeni hedefi gençler!
Stokçuların yeni hedefi gençler!
GİRİŞ 17.12.2021 13:10 GÜNCELLEME 17.12.2021 13:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kripto paradan beklediğini bulamayan, kısa yoldan zengin olma hayali kuran gençleri stokçuların kullandığını vurgulayan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, "Son yıllarda gençler arasında hızlı ve kolay para kazanma arzusu herkesi dijital paralara yönlendirmişti. Fakat son günlerde dijital paradan umduğunu bulamayan gençleri aynı lobi bu sefer stokçuluğa yönlendirmeye başladı. Gençler arasında çok sık karşılaştığımız bir konu olan stokçuluk işi gittikçe yaygınlaşmaya devam ediyor." dedi. 

Her hafta bir kalem mal üzerinden gençleri yönlendirerek, özellikle dikkat çekmemesi için apartman dairesi ve villalarda bu malların saklanmasının sağlandığını vurgulayan Okudan, "Çok sayıda üniversite öğrencisi ve iş arayan gençler maalesef stokçuların ağına düşmüş durumda" dedi. 

Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın büyükşehirlerde yani kiralanan villalar ve dairelerde denetimlerini artırması gerektiğini vurgulayan Okudan, " Malesef bu lobi çocuğuna bebek bezi almak için ucuz bir markete giden annenin bütçesinin daralmasına  neden oluyor." İfadelerini kullandı. 

Marketten alıp e-ticaret ile satılıyor

Aynı lobinin marketlerdeki ürünleri toplayarak internet üzerinden iki katı fiyatlara sattığına dikkat çeken Okudan, "E-ticaret üzerinden satış yapanlar denetlenmeli. Marketlerdeki reyonları boşaltan Stokçular internetten yüklü miktarlarda ürün satmasının önüne geçilmeli" dedi.

YORUMLAR 8
  • omer ts 2 yıl önce Şikayet Et
    mallarına el koymadiktan sonra boş... denetim yok maalesef...
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Malum kesim sırf iktidarı devirebilmek için fiyatlarla oynayıp ekonomiyi alt üst ediyorlarsa biz armut mu toplayacağız. Bilinen firmalardan, yüksek fiyatlı ürünlerden ve gerekli olmayan alışverişlerden bir süre kaçınacağız. Günün sonunda kazanan Allah'ın izniyle biz oluruz. Son kozlarını oynuyorlar, sabredin müslümanlar.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Stok yapıldığını görenler Allah için ihbar edin.
    Cevapla
  • BLAUBERG 2 yıl önce Şikayet Et
    O gençlerin bazıları emin ol bu işe meyilli.özellikle malum kesim.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    A101 de 6x200 ml Torku süt 19,9 iken internette indirim yapılmış halini 34 Tl ye satıyorlar. Allahtan korkmadan bu millete savaş açmış bu zalimler ordusu. Halbuki zengini değil az kazananı boğazladıklarını ya bilmiyorlar yada sırtlanları geçmişler vahşette. Çiftçiden 4,8'e alınan sütü utanmadan 18 Tl ye satıyorlar. Devlet hangi biriyle uğraşsın. Milleti gözünü mal mülk hırsı bürümüş. İnşallah Allah bu kudurmuşlar yüzünden bizi de helak etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle