Son dakika haberi: İşvereni rahatlatan müjde! Asgari ücretten 2 vergi kalktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretten alınan gelir ve damga vergilerinin kaldırıldığını açıkladı.

GİRİŞ 16.12.2021 17:23 GÜNCELLEME 17.12.2021 00:40
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında işverene de müjde vererek, "Önümüzdeki yıldan itibaren gelir vergisiyle damga vergisini kaldırıyoruz. İşvereni 450 TL ilave yükten kaldırıyoruz" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ KALDIRILDI

Aziz milletim, asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken bunun işveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları atmayı ihmal etmedik. Asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Yeni düzenleme ile on yıllardır konuşulan bu özlemi hayata geçiriyoruz. Yıl başından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. işveren kesimini böylece 450 liralık bir yükten de kurtarmış oluyoruz. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken bunun işveren üzerindeki maliyetini 450 lira aşağı çekmiş oluyoruz.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ 5 BİN 879 LİRA

Asgari ücrette; SGK ve işsizlik sigortası primi dahil olmak üzere işverene toplam maliyet 5 bin 879 lira olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgi notuna göre, 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4253,4 lira olacak.

SGK ve işsizlik sigortası primi dahil olmak üzere işverene toplam maliyet 5 bin 879 lira olacak. Mevcut asgari ücretin işverene toplam maliyeti 4 bin 203 lira düzeyindeydi.

 

YORUMLAR 77
  • Uğur ates 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 5000 maaş alıyorum arkadaşlar 6 aydan sonra benden vergi kesilcekmi
    Cevapla
  • Fakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Artik bu dolari dusurun yetr artik yarin mudehale et baskanim
    Cevapla
  • Kafasi karisik 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ucret uzeri maas alanlara agi olacakmi
    Cevapla
  • Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde sendika binmiş milletin sırtına aylık 130tl yıllık 130x12 den 1460tl insaf iş sendikaları sizde elinizi taşın altına koyun lütfen sahnede sizi görelim biz ne yapalım. Kime ne derdimizi anlatalım asgeri ücret isterken devletten bol kese sizde destek olun ücreti 30tlye düşürün yada hiç almayın lütfen cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim ayrıca asgeri ücretten dolayı elini taşın altına koydu. Vatanımıza milletimize oynan bu kur olayı inşallah biter. Oyunları bozulur oyun kurucuların bir oyunu varsa Allah C.c nünde adaleti var bekleyecek görecez.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok işveren işçilerin sigortasını asgari ücretten ödüyor ama işçinin aldığı maaş iki katı. Vergi kaçıran işveren çok
    Cevapla
  • HAFIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    siz işveren olunda siz tam ödeyin. uzaktan kolay gözüküyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle