BDDK'dan son dakika kredi açıklaması! Bankalara talimat verildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için talimat verildiği bildirdi

GİRİŞ 16.12.2021 14:22 GÜNCELLEME 16.12.2021 15:49
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi...Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için talimat verildiği bildirdi.

YORUMLAR 135
  • Mit 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahillik kötü birşey hala parasını dövize yatıran veya dış güçlerden ekonominin kötüye gittiğine inanan cahiller var ben dolar 6 TL iken 20 TL olacak dedim nedeni türkiye ye ekonomik olarak yakın arjantin dış borç turizm cds puanı borcu karşılama oranından direk çıkıyor zaten geç kalınmasının sebebi uzun süre badkılanıp acaba araplardan biraz daha para bulunabilirimi durumu yani hain falan vatandaştan yok
    Cevapla
  • Nami Nizamettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim acizane fikrim; kredi çeken kişilerin TC nosu ile eş zamanlı olarak dövız veya alım satım yapılan şubelerdeki alınan TC no ları karşılaştırılır ve açık (kimlerin simsarlık yaptığı) ortaya çıkar. (Sahi ya yoksa döviz büfelerinde tc no larının istenmesinin sebebi bu olmasın.)
    Cevapla
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların bireysel kredi kampanyaları sınırlandırılmalı. İnternet bankacılığı ile uygulamada ''100.000 TL Bireysel Krediniz Hazır'' ifadesi ile tüketiciyi tuzağa düşürüyorlar. 6000 TL maaş alan kardeşimi 5500 TL aylık ödemeli 24 ay vadeli tuzağa düşürdüler. Bir de bankaların ''DATA'' larının 3. şahıslara paylaşılması dolandırıcılara yolu açmaktadır. Telefonla dolandırıcılık çok artmıştır. BBDK buna bir sınırlama getirmeli.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence dolarla maas alalim dolar kullanalim ulkemizde artik bu dertlerde biter indi cikti
    Cevapla
  • S.vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dış düşmana ihtiyacımız yok,ıçerde yeterince var.Kredi çekip dövize yatıranlar,stokculuk yapanlar yunanlı kadar zarar vermez.Boyle ınsanların.oldugu bir ülkede maalesef gelißmis bir ülke OLAMAZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle