Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolar ve altında yeni rekor

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirerek yüzde 14'e çekti. Merkez'in faiz indirimi sonrası dolar ve altında yeni rekor geldi.

GİRİŞ 16.12.2021 14:01 GÜNCELLEME 16.12.2021 15:06
Bu Habere 357 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun ardından piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. 

Merkez Bankası 100 baz puanlık indirim yaparak, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 15’ten yüzde 14’e indirilmesine karar verdi.

ANKETLERDE DE 100 BAZ PUANLIK İNDİRİM BEKLENİYORDU

Yapılan piyasa anketlerinde 100 baz puanlık faiz indirimi ön plana çıkarken bazı ekonomistler 200-300 baz puanlık faiz indirimi beklediğini açıklamıştı.

DOLAR VE ALTINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar 15,62 TL'ye yükseldi. Gram altın ise 894 TL'ye yükseldi.

 

YORUMLAR 357
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    faiz indirimi iyi ama bankalar krediyi yandaşlarına akıtıyor. TL değer kaybediyor. rsatgele kredi verilmesin sor bir ne yapacaksın. adam devleti zora sokuyor. ver ama küçük esnafa ver düğün yapacak olana ver. stokculara verne.adam her şeyi stok yapılıyor. .
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ortamda devletimizin site aidat artış oranlarınada kira artış oranı gibi bir rakam belirlemesinde fayda var yüzde 50 artışlar yapılacağından yönetimler bahsetmeye başladı yazıktır günahtır.
    Cevapla
  • kulfani 2 yıl önce Şikayet Et
    GÖNLÜMDEN GEÇEN 300 baz puan.şu faiz belasını devlet ve millet olarak gündemimizden çıkaralım artık.
    Cevapla
  • Harun tay 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar aldın , yastık altci . Bı de dindar kesilirsiniz başımıza.
    Cevapla
  • rifat 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem oyle hersey icimizde ise dovizi kim stokluyorsa ki bunlarin hepsi de banka hesaplarinda bunlara ya vergi getirlsin ya da doviz hesabi sinirlandirilsin. O hale geldik ki kimse elinde turk lirasi tutmuyor. Bu halde nasil Turk lirasi deger kazansin degerini korusun. Ortalik ciddi karismadan ciddi ekonomik buhranlar yasanmadan ciddi önlemler alinmali.
    Cevapla
  • Yasar 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet faiz haram diye düşürmeye başladı doğru ama herşeyin fiyatı arttı bizim alım gücümüz azalınca bizler faize girdik bize haram değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle