2023’te ilk gaz karaya ulaşacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz gazının ilk fazının 2023'te karaya ulaşacağını söyledi.

2023’te ilk gaz karaya ulaşacak
2023’te ilk gaz karaya ulaşacak
GİRİŞ 16.12.2021 00:52 GÜNCELLEME 16.12.2021 00:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Filyos Endüstri Bölgesi'nde yer alan operasyon merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Bilgin, "Deniz tabanındaki doğalgaz üretim sistemi, Karadeniz'de Filyos kıyısından kuş uçuşu 155 kilometre uzaklıkta olacak. Deniz tabanında yaklaşık 2 bin 200 metre derinlikte ve 2 bin 200 metrekarelik bir alan içinde yaklaşık 40 adet üretim kuyusundan gelen doğalgazın toplanmasını ve boru hattına aktarılmasını sağlayacak bir şekilde kurulacak. İlk fazda günde yaklaşık 10 milyon metreküp, ikinci fazda günde yaklaşık 40 milyon metreküp doğalgaz miktarına ulaşılması planlanıyor" dedi.

YILDA 4 MİLYAR DOLAR

Bilgin, çıkarılacak doğalgazın Türkiye'nin kalkınmasına ve gelişimine değer katacağını belirterek, "Bu keşif, Karadeniz'de şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük doğalgaz keşfidir. Projemizde bugüne kadar çok önemli mesafeler aldık. Yılda 4 milyar dolar değer sağlayacak bu projeyi gerçekleştirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç , en kısa zamanda 2022 kışa gelmeden bu gazı almamız lazım. İrana Rusa para vermemek lazım artık .
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanmıyorum ama ümit ediyorum inşallah bizim cebimizede katkı sağlar
    Cevapla
  • German 50. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar Bilgiye yerek yok ,Düşman çok unutmayın.
    Cevapla
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    kukla kemal duydunmu faiz neden düştü...yatırım yapılsın diye,,,üretim artsın diye ..ama sende bunu anlayacak akıl nede kafa var...sahi kemal bugün soğan ve domates kaç lira..
    Cevapla
  • Sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivasa da hızlı tren 2015 de geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle