TMO Genel Müdürü açıkladı: Un fiyatlarında spekülasyon var

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, fırınların ekmek yapmak için aldıkları unun çuvalının 185-200 lira arasında değiştiğini farklı tutarları gösterenler için ise spekülasyon yaptıklarını söyledi.

GİRİŞ 15.12.2021 11:39 GÜNCELLEME 15.12.2021 12:37
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Fırınların ekmeğe zam talebine yönelik olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal önemli açıklamalarda bulundu. Güldal, fırınların kullandığı unun çuvalının 185-200 lira olduğunu, Un sanayicilerinden bu fiyata unlarını alıp ekmeklerini yapabileceklerini söyledi.

Hasat dönemi yaklaştıkça un fiyatlarında düşüş olabileceğini belirten Güldal önümüzdeki aylarda regülasyonların devam edebileceğini belirtti.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal katıldığı canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

400 LİRA SPEKÜLATİF FİYATLARDIR

300-400 liraya un fiyatları spekülatif fiyatlardır. Un işletmelerini yayına alıp konuşturmanızı isterim. Türkiye'nin ekmeklik un üretiminde eksiklik söz konusu değil. Uygun maliyetli buğday satışlarıyla un işletmelerimiz makul fiyatlarla 185-200 lira arasında bizim un sattığımız un sanayicilerinden rahatlıkla ekmeklik unlarını alıp kullanabilirler.

HASAT DÖNEMİNE KADAR RAHAT DÖNEM YAŞANACAK

Önümüzdeki aylarda da regülasyon programı devam edecek. Fiyatlar güncellenecek, ayarlanabilecek. 2022 ile birlikte yeni hasat dönemine kadar her ay daha fazla rahatlanacak bir dönem yaşanacağını düşünüyorum. Ocak-Şubat-Mart ayları bir sonraki hasada yaklaştığımız için önemli aylar olacaktır.

YORUMLAR 39
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hatay da 25'kg un 180-200 lira şekerin çuvalı 360 lira olmuş ülkemizde herşey var çok şükür fakat esnafa almaya gittiğinde fiyat iki güne bir değişiyor birde 2 ayın içinde un 90 liradan 200 liraya geldi birde diyorlarki haftaya zamlanacak şukadar olacak diyor esnaf sen de zamlanacak diye mecbur alıyorsun almazsan iki gün sonra zamkoyuyorlar bustokçuların bir an önce cezalandırılması lazım
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi biz unu 400 liradan alıyoruz gold unlar 500 lira
    Cevapla
  • Recebali 2 yıl önce Şikayet Et
    Her sene türkiyede 5.5 milyarlık ekmeği çöpe atarken hiç kimse tasarruf etmiyordu. Hiç kimse müsrifliği üstüne almazken şimdimi dokundu. Geçen ay afrikada müslüman bir ülkenin köyünde açlıktan çoluk çocuk 160 kişi öldü. Kimsenin haberi varmı umurundamı. Onlarıda Allah yarattı onlarda Allahın kulu. Küresel bir kriz var. Bu daha derinleşecek. Açlık yüksek enflasyon ve enerji krizleri küresel iklim şartları bütün dünyayı vuruyor. Ama türkiyede fırsatçılar yüzünden dahada katlanıyor ve derinleşiyor
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Edirnede 1 ay önce unun çuvalını (50 kg ) 300 TL ye aldım bu günlerde 350 TL olduğunu biliyorum borçlu olan üreticinin elinden buğdayı kg nı 260 krş aldılar bu günkü borsada 450 krş tan işlem görüyor fiyatları internetten görebilirsiniz. üretici yetiştirirke toğumu,gübresi ilacı mazotu biçimi koca yıl emeğinin karşılığı 260 krş stokçu 450 krş sonrada üretici destekleniyor deniliyor evet tam destek rakamlardan belli oluyor bu çiftçi nasıl üretim yapacak şubatta 400 krş olan üre gübresi 1400 krş .
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeği karneye bağlayın. 1945 lere dönelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle