Hackathon Bitci için başvurular başladı

Google Cloud ve Bitci Teknoloji iş birliğiyle, 17-18-19 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Hackathon Bitci için başvurular başladı. Tüm yazılımcıların katılımına açık olan yarışmada dereceye girenlere de toplam 50 bin TL’lik ödül dağıtılacak

Hackathon Bitci için başvurular başladı
Hackathon Bitci için başvurular başladı
GİRİŞ 15.12.2021 09:35 GÜNCELLEME 15.12.2021 09:51

Dünya bilişim sektörünün lider oyuncularından Google Cloud ve Bitci Teknoloji iş birliğiyle, 17-18-19 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Hackathon Bitci için başvurular başladı. Blockchain teknolojisine ilgi duyan tüm yazılımcıların katılımına açık olan yarışmada, dereceye girenlere de toplam 50 bin TL’lik ödül dağıtılacak.

Türk teknoloji sektörünün iki önemli markası, blockchain teknolojilerinin Türkiye’deki gelişimine destek olacak çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Kendi alanında dünyanın sayılı bilişim şirketlerinden biri olan Google Cloud ile blockchain teknolojileri alanında uzmanlaşmış Bodrum merkezli Bitci Teknoloji ortaklığıyla gerçekleştirilecek Hackathon Bitci 17-19 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Tamamen online ortamda gerçekleştirilecek projeyle ilgili başvuru süreci devam ederken, etkinliğe dileyenler bireysel olarak dileyenler ise ekip halinde katılabilecek. Diğer yandan, hackathon’a katılım için öğrenci olma şartı aranmayacak. Hackathon’a dileyen herkes katılım sağlayabilecek.

ÖDÜLLER BİTCİCOIN OLARAK VERİLECEK

Etkinlik kapsamında katılımcılar tarafından sunulan projeler Google Cloud ve Bitci Teknoloji A.Ş ekipleri tarafından incelenerek belirlenecek. Kazanan kişiler, Bitci websitesi (bitci.com) ve Bitci sosyal medya hesapları üzerinden açıklanacak. Yarışmada, dereceye girenlere, birinciye 25 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 10 bin TL’lik olmak üzere toplamda 50 bin TL değerinde Bitcicoin dağıtılacak. Kazanan kişilerin ödülleri, kazanan kişi adına oluşturulmuş Bitci hesapları üzerinden, Bitcicoin cüzdanlarına yatırılacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitci Teknoloji CEO’su Onur Altan Tan, bugün dünyanın blockchain teknolojileri alanında hâlâ yolun başında olduğunu ifade ederken, “Ülkemizin blockchain alanında dünyaya öncülük edebilmesinin öncelikli koşullarından biri de buna uygun insan kaynağını yetiştirebilmek. Çok kaliteli bir insan kaynağımız, çok yetenekli gençlerimiz var. Biz bu gençlerimizi doğru yollara yönlendirir; onlara yeteneklerini gösterebilecekleri platformlar sunabilirsek blockchain yolculuğunda da ülkemize müthiş bir katma değer sağlamış olacağız. Bu hackathon’u bunun için çok önemsiyoruz. Bitci Teknoloji olarak buradaki hedefimiz de sadece gelecek teknolojileri hızlı bir şekilde yakalamak, onlara adapte olmak değil, aynı zamanda Bitci’yi bu teknolojileri ülkemize, dünyaya kazandıran bir platform haline getirmek” dedi.