Prof. Dr. İzzet Özgenç'den 'OHAL' özrü! 3 defa düzeltmek zorunda kaldı

Hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, tepkilere neden olan "Ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebilir" sözleriyle ilgili bir açıklama daha yaptı ve özür diledi.

Prof. Dr. İzzet Özgenç'den 'OHAL' özrü! 3 defa düzeltmek zorunda kaldı
Prof. Dr. İzzet Özgenç'den 'OHAL' özrü! 3 defa düzeltmek zorunda kaldı
GİRİŞ 14.12.2021 21:53 GÜNCELLEME 14.12.2021 21:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebileceğini söyleyen ceza ve tepki çleke  hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, yeni açıklamasında özür diledi.

"EKONOMİNİN ZARAR GÖRMESİNE SEBEBİYET VERDİYSEM ÖZÜR DİLERİM"

Sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Özgenç, "Olağanüstü hâl, arzu edilen bir durum değildir. Olağanüstü hâle mecbur kalınır. Bugün bu hesaptan ağır ekonomik bunalım sebebiyle olağanüstü hâl bağlamında yapmış bulunduğum açıklamalar, toplumumuzun ekonomik bakımdan geleceğine yönelik endişelerin etkin bir şekilde dile getirilmesi amacına matuftur. Bu açıklamalarımla, kişilerin gelecek endişelerinin artmasına ve hatta, ülkemiz ekonomisinin zarar görmesine sebebiyet verdiysem, Milletimden özür dilerim" ifadelerini kullandı.

"GÜVEN VE İSTİKRAR TEMELİNE DAYALI ŞEFFAF PİYASA EKONOMİSİ"

Yaşanan ekonomik sorunlardan çıkışın tek yolunun, "güven ve istikrar temeline dayalı şeffaf piyasa ekonomisi" olduğunu belirten Özgenç sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Tekraren belirtmem gerekir ki, ülkemizdeki para ve finans politikalarının belirlenmesindeki yanlışlarda ısrar edilmesinin ve özellikle, herhangi bir mal veya hizmet üretimine veya satın alınmasına bağlı olmaksızın, umut istismarımın ve Türk Lirası'ndan kaçışın bir yansıması olan sanal (kripto) para dolaşımını teşvik faaliyetleri karşısında ilgili kamu otoritelerinin duyarsız kalmasının toplumumuz bakımından telafisi güç sorunlara sebebiyet vereceği, izahtan varestedir."

NE OLMUŞTU?

Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, 13 Aralık'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, OHAL ilan edilebileceğini belirtmişti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgenç, "Türk Lirasının yabancı paralar karşısındaki süregelen değer kaybı, "AĞIR EKONOMİK BUNALIM" sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" demişti.

YORUMLAR 10
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Döviz hergün artıyor, Artık günlük fakirleşiyoruz. Millet için seçim mi, Ohal mi ne hayırlı olacaksa olsun artık.
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    dayı zaten zemin kaygan, böyle açıklamalarla ülke umrunda olmayan insanların ağzına laf veriyorsun, bin düşün bir konuş herkes için en iyi tarife
    Cevapla
  • Pürkusur 2 yıl önce Şikayet Et
    Piyasayı manipüle eden hainlerin önüne bir şekilde geçilmeli, bu ülke sahipsiz değil, gerekirse ve devletimiz uygun görürse OHAL i de ilan eder, gereğini yapar ve yapmalıdır. Nokta...
    Cevapla
  • Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıl veren çoook
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de ne var bunda dogru ekonomi icin saldiri yada gidalari toplayip satmamak cøpe atma olur ise gerek olur ise edersin devlet ordan o mallari alir asker yada kim gerekli ise direk satar yada bir yerde sorun var ise edersin virus icin ohal benzeri eder iken dunya sorun var mi su an cok ulke nerde ise ohal sistemi yasiyor baktin bir seyin fiat cikti mal yok mu denir onun satilmasin yasak yok baska ulke ucak ile o saat getir elinde kalsin devlet hapis olsun belli yerlere sere kuracak cok sey sera zaten olur direk halka ver
    Cevapla
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi dil bu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle