Piyasa iyice gerildi: FED kararı öncesi altın ve dolar yükselişe geçti!

Dün gelen rekor seviye sonrası dolar güne 13.85 liradan başladı ancak Dolar/TL kuru 14 TL seviyesinden devam ediyor. Dün 832 TL ile rekor kıran gram altın ise 815 TL'den işlem görüyor.

GİRİŞ 14.12.2021 10:47 GÜNCELLEME 14.12.2021 10:47
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Dolarda dün yaşanan büyük dalgalanmanın ardından bugün gözler yeniden Merkez Bankası'na çevrilebilir.

Dolar yeni güne 13.85 liradan başladı. Sabah saatlerinde 13.95 lirayı aşarak 14,19 liraya yükseldi.

Dolar dün de haftaya benzer bir seviyeden başlamış, gün içerisinde 14.75 liraya yükselmişti. Ancak Merkez Bankası 4. kez doğrudan satış yoluyla kura müdahalede bulundu ve dolar 14 liranın altına geriledi.

Bugün 14 liranın aşılması durumunda gözler son 2 haftada olduğu gibi yeniden Merkez Bankası'na çevrilebilir.

Bunun yanında bu hafta müdahale ihtimalinden çok piyasaların gözü asıl Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararında olacak.

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ KULAĞI FED'DE OLACAK

ABD enflasyonunun 6,8 olarak açıklanmasının ardından piyasalar gözünü 14-15 Aralık'ta yapılacak Fed toplantısına çevirdi. Altın fiyatlarında belirleyici olacak faiz kararı merakla beklenirken Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda bu toplantıya dikkat çekerek, varlık alımı azaltımı (tapering) hızının artırılmasının değerlendirileceğini belirtmişti.

YORUMLAR 79
  • FEHMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Batik abd nin dolarını almayın dünyadaki dolar rezervi abd ye iade edilse abd bunun karşılığında dünyaya neyini verecek merkez markaları dolar rezervleri yerine altına dönmeli yavaş yavas
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Altının gramı 1 milyon lira olsun alan almayan belli olsun
    Cevapla
  • VESSELÂM 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorunumuz TL nin dolar karşısındaki değer kaybı. Ülkemiz le karşılaştırılan ise DOLAR ı basan ülke ( üstelik altın karşılığı olmadan, bas babam bas ). Bu kadarını ARİF V 216 bile söylemedi.
    Cevapla
  • ayyıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet denetleme kurulundan açıklama bekliyoruz. kim bunlar, doları alıp ne yapıyorlar, bu piyasayla kimler oynuyor. devlet eli kolu bağlı seyrediyor mu? moralimiz bozuluyor. döviz hesapları acilen incelensin. enflasyon fazlası kazançlardan vergi alınsın. ülkenin kaderiyle oynuyorlar hiç olmazsa devlet vergisini alsın. başıbozuklukla mücadele edildiğine dair topluma birşeyler açıklansın. yeter artık, kim bunlar...
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    VE dövizde GEÇİRGENLİK. 2022 nin ilk çeyreğinde RUSYA, Almanya ... pekçok ülkede enflasyon rakamları ve döviz kurlarında Türkiye kadar ROKET takviyeli olmasa da benzer çıkışlar bekleyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle