AK Partili Çalık: “Tükettiğimiz 100 kutu ilacın 88’ini Türkiye olarak üretiyoruz”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin, ilaç sanayisinde güzel bir yerde bulunduğunu belirterek, “Bugün ülkemizde tükettiğimiz her 100 kutu ilacın 88’ini kendi ilaç sanayimizde üretiyoruz.” dedi.

AK Partili Çalık: “Tükettiğimiz 100 kutu ilacın 88’ini Türkiye olarak üretiyoruz”
AK Partili Çalık: “Tükettiğimiz 100 kutu ilacın 88’ini Türkiye olarak üretiyoruz”
GİRİŞ 12.12.2021 09:54 GÜNCELLEME 12.12.2021 09:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milletvekili Çalık, Meclis Genel Kurulunda görüşülen Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerinde söz aldı. Çalık yaptığı konuşmada, AK Parti ile birlikte ilaçta, aşıda, tıbbi cihazda, biyoteknoloji ve medikal teknoloji alanında Türkiye’nin kendine yetecek bir ülke hâline geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan yerli ve milli çalışmaların sağlıkta dışa bağımlılığı azalttığını ifade eden Çalık, “Ülkemiz sağlık endüstrisinin küresel rekabet gücünü arttırmak ve dünya ilaç değer zincirinde ülkemizi daha üst konuma taşımak için milli politikalar üretiyoruz. İlaçta, aşıda, tıbbi cihazda, biyoteknoloji ve medikal teknoloji alanında Türkiye’yi kendine yetecek bir ülke hâline getiriyoruz. Nitekim yapılan çalışmalar sonucunda bugün ülkemizde tükettiğimiz her 100 kutu ilacın 88’ini kendi ilaç sanayimizde üretiyoruz. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan, Sağlık Endüstrileri Başkanlığı ile yerli ve milli savunma sanayiimiz gibi yerli ve güçlü bir ilaç sanayiinin önünü açıyoruz.” dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYETİ 2,5 KAT ARTTIRDIK

Sağlık hizmetlerindeki memnuniyet oranını yüzde 30’lardan yüzde 72’ye çıkarttıklarını belirten Öznur Çalık, “2005’te başlattığımız evde sağlık hizmeti uygulamasıyla 520 bin hastamıza evinde sağlık hizmeti sunuyoruz. Anne-bebek ölüm oranlarını, sağlık kuruluşunda gerçekleşen doğum oranlarını, kadınlarımızın özellikle hamile kadınlarımızın sağlığa erişim oranlarını, yatak ve yoğun bakım yatak sayılarını, 112 ambulans, helikopter ambulans, deniz ambulans, sağlık çalışanı sayılarımızı tarihimizin en ileri seviyelerine çıkardık. Tüm bu ilerlemeler neticesinde doğumda beklenen yaşam süresini 72’den 78,6’ya çıkardık” diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    88 ini biz uretiyoruz da ilaç isimleri neden yabancı aceba doğruysa iyi rakam 88..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    kutu olarak dedikleri doğru ama parasal manada %20. Basında çıkan SMA ilaçları yaygarasının arkasında ilaç firmaları var. 1 kutu ilaç 2.1 milyon usd.. millet anca sızlanıyor ama üretim yok. herkes yatıyor
    Cevapla
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde maalesef çok fazla, gereksiz ilaç yazılıyor ve tüketiliyor. İlaç mümessilleri, doktorlara kıyak hediyeler alan evinin ihtiyacını gideren kimseler haline gelmiş. Böyle olunca tabi gereksiz yere binlerce ilaç yazılıyor. Bu ilaç paraları da tabiki devletimizin yani bizim cebimizden çıkıyor ve ilaç şirketleri zengin oluyor. Aslında doktorların yeni çıkan ilaçları takip edebileceği sağlık bakanlığının bir portalı olabilir, ABD’de olduğu gibi doktorlar sadece etken maddeyi reçeteleyebilir ve ilaçlarda kademe kademe sgk ödeme oranı düşürülebilir. Böylelikle ilaç israfının önüne geçilebilir.
    Cevapla
  • ...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inandırıcı gelmedi
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    88 çok iyi bir oran
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vekil çok ucuz bazı ilaçlar bile piyasada yok haberiniz olsun .çıkın dışarı veya eczaneye tif edin görün varmi yokmu.?
    Cevapla
  • aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    telefona gerek yok kendi eczacı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle