Bakan Bilgin TBMM'de açıkladı! Asgari ücret ve 3600 ek gösterge müjdesi

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret ve 3600 ek göstergesiyle ilgili önemli açıklamalar geldi.

GİRİŞ 11.12.2021 22:48 GÜNCELLEME 12.12.2021 09:10
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

TBMM'de devam eden 2022 bütçe görüşmelerinde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuştu. Bakan Bilgin asgari ücretle ilgili heyecan veren sözler sarf etti.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: BAYRAM HAVASI YAŞATACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, ''Toplumun, işçilerin beklentilerini karşılan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız. Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır. Bunu şimdiden müjdelemek isterim. Asgari ücretle çalışan bazen 15 ila 20 milyon çalışan işçi var deniyor. Bu rakamlar doğru değil. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli işçimiz var.'' ifadelerini kullandı.

Asgari ücret açıklaması

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek göstergeyle ilgili açıklamada bulunan Bilgin, ''3600 ek gösterge meselesini teknik olarak toplumda hakkaniyet duygusunu zedelemeyecek şekilde ele alıyoruz. Önümüzdeki hafta komisyonumuzu toplayacağız. Sonra da yüce meclise göndereceğiz. Sizin takdirinizle bu meseleyi bir vaat olmaktan çıkardık, sözleşmenin anlamı 2022 yılında uygulamaya sokacağız diye imzaladık. Meclise geldiği zamanda meclisin gereğini yapacağına inancımız tamdır.'' dedi.

'RAHAT NEFES ALACAK SEVİYEDE BELİRLEYECEĞİZ'

Bakan Bilgin, Türkiye'de asgari ücretle çalışan kişi sayısının bazen 15 milyon, bazen 20 milyon gibi rakamlarla ifade edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu rakamlar doğru değil, doğrusunu ben biliyorum çünkü vergi alıyoruz, prim alıyoruz. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli var. Ailelerle birlikte oluşturduğu bütünlüğü ele almamız lazım. Asgari ücret, adı üzerinde asgari bir ücrettir. Araştırma yaptırdım, işçilere sordum, işverenlere sordum, profesyonellere sordum. İşçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37'si 3 bin 700 ile 4 bin arası beklentisi olduğunu söyledi. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha alt düzeyde talep ettiğini gördüm. Sebepsiz değil. Onlar; 'Evet artmasını istiyoruz ama işimizin devam etmesini istiyoruz.' Biz buradan, sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun, işçilerin beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz. Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır. Daha yüksek düzeyde açıklanması önemlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Bunu anlıyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızı korusun, aynı zamanda Türkiye'nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmalardan Türkiye'ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak seviyede belirleyeceğimizi ifade etmek isterim."

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 240
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    aynısını memurlar için de demişti sonuç!!!!
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan emekli olsanız yine çalışacaksınız kendinizi biran önce garantiye almak istiyorsunuz devlet emekli insana çalışma yasağı koysa birtaneniz emekli olmazsınız
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 5 bin olmalı,bazı işverenler daha fazlasını verebilecekken kendileri asgari ücretle geçiniyormuş taklidi yapıyorlar neredeyse sadaka isteyecek.
    Cevapla
  • E Y T li 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt yi bekliyoruz sayın Cumhurbaşkanımızdan
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz korkmayın rahmetli erbakan gibi verin yüzde 40 insanlar rahatlasın ekgösterge değil eyt çıkmalı idi yanlış yaptılar son 4 sene hep yanlış yaptılar
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten belediyeler bu yanlıştan gitti.Bunu daha anlayamadılarsa yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle