Kilosu 120 liradan satılıyor! İlgi arttı

Soğuk havaların yurt genelinde etkisini göstermesiyle birlikte kış çaylarına olan ilgi arttı. Kış günlerinde vücudu dirençli tutmak ve hastalıklardan korunmak adına tüketilen kış çaylarına rağbet son günlerde artmaya başladı.

Kilosu 120 liradan satılıyor! İlgi arttı
Kilosu 120 liradan satılıyor! İlgi arttı
GİRİŞ 11.12.2021 17:01 GÜNCELLEME 11.12.2021 17:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geçen yıl ıhlamurda yaşanan ‘stok sıkıntısı’ bu sene yaşanmazken, ıhlamurun kilosu ortalama 120 TL’den alıcı buluyor. Diğer kış çaylarından, zencefil, zerdeçal, karanfil, kuşburnu, ekinezya, adaçayı satışları da son günlerde oldukça arttı.

“Kış çaylarına ilgi arttı”

Havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına olan ilginin arttığını dile getiren aktar Recai Doğanay, “Havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına olan ilgi arttı. Ihlamur, zencefil, zerdeçal, karanfil, kuşburnu, ekinezya, adaçayı satışları hızlandı. En çok ise ıhlamur, kuşburnu ve zencefil satışları oldukça arttı. Geçen sene ıhlamurda stoklama sıkıntısı vardı. Bu sene ise bol miktarda ıhlamur var. Ihlamurun kilosunu 120 TL’den satıyoruz. Vatandaşlar daha çok 100 gramlık poşetler halindeki ıhlamurları tercih ediyor. Şu anda tarçının kilosu 150, zencefilin kilosu 90, narçiçeği 60, kuşburnu 20, karanfil 190, zerdeçal 75, havlıcan 90, adaçayı 60, papatya 80 ve ekinezya da 110 TL’den satılıyor. Vatandaşlar bu kış çaylarını ya az ya da karıştırılmış olarak alıyorlar” dedi.

“Üşümemek isteyenler keçiboynuzu pekmezi tüketiyor”

Vatandaşların vücut ısısını korunması için keçiboynuzu ve pekmezine de ilgi gösterdiğini ifade eden Doğanay, şunları söyledi:

“Vatandaşlar kışı rahat atlatmak ve üşümemek için uzmanların da önerdiği keçiboynuzuna ilgi gösteriyorlar. Keçiboynuzu pekmezi satışlarımız da bu yüzden oldukça iyi. Günlük sabah ve akşam 1 yemek kaşığı yendiğinde 500 gramlık keçiboynuzu 20 gün gidiyor. Uzmanların da söylediği gibi keçiboynuzu vücudu sıcak tutar, direnci arttırır, kuvvet verir ve kan dolaşımını hızlandırır. Vatandaşlar keçiboynuzunun kendisini de alıp kaynatıp içiyorlar, pekmez halinde de alıyorlar. Keçiboynuzu pekmezinin hazır olarak satılan paketleri yarım kiloluğu 20 TL’den satılıyor.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Diyarbakırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    2 gün önce aldım kg fiyatı 250₺
    Cevapla
  • Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki fiyatlar yanlış ıhlamur 300 350 lira arasında satılıyor.
    Cevapla
  • Gökkurt_PöH1453 2 yıl önce Şikayet Et
    ıhlamur şuan 250 300 tl civarında keşke 120 tl olsa 20 gr paketi 5 tlye aldım.
    Cevapla
  • Oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ihlamurun kilosunu bugün 350 liraya aldim. Millet kafasına göre satıyor fiyatlar saçma sapan.
    Cevapla
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    Meyve kabuklarını atmayın demleyin kış çayınız hazır.
    Cevapla