Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, araç dışına çıkmadan el yapımı patlayıcılara yönelik keşif, tespit, teşhis ve kısmi müdahale yapabilmek amacıyla üretilen Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Aracı'nın (METİ), Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdiğini açıkladı.

Türk savunma firmalarının ürettiği yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC firması arasında yapılan anlaşma kapsamında çalışmaları tamamlanan yerli ve milli araç METİ, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi. Mehmetçiğin sahadaki yeni yardımcısı olan METİ, araç dışına çıkmadan el yapımı patlayıcılara yönelik keşif, tespit, teşhis ve kısmi müdahale yapabilmek amacıyla üretildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Başkanlığımız ile BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalanan Taktik Tekerlekli Araçlar-2 Projesi kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı çerçevesinde yol ve güzergah aramalarında şüpheli noktaların araç dışına çıkmadan mayın ve el yapımı patlayıcı maddelere yönelik keşif, tespit, teşhis ve kısmi müdahale yapabilmek amacıyla METİ aracı kabul faaliyetleri tamamlanarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine ilk kez alınmıştır" dedi. 

METİ'NİN ÖZELLİKLERİ

METİ, yüksek balistik koruma ve mayın koruması, 9 personel taşıma kapasitesine; karıştırma köreltme sistemi, yangın söndürme sistemi ve stabilizasyon için hidrolik ayaklara sahip. Araç üzerinde bulunan çok amaçlı robot kol, araç içinden kullanabiliyor. Ayrıca araç dışından da uzaktan komuta sistemi ile kontrol edilebiliyor. Büz gibi erişimi zor bölgelere kamera ile bakabilmeyi sağlıyor. Erişimi zor bölgelerdeki malzemeleri ise tutup çekebiliyor. Ayrıca çok amaçlı robot kol ataşmanlarından; dedektör ile kablo tespiti, hilti ile sert zemin kırma, tırmık ile toprağı yumuşatma, kepçe ile taşıma, kesici ile kablo kesme gibi fonksiyonlar yerine getirilebiliyor. 

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Muhtar 11.12.2021 21:13
    yapan kardeşlerimiz ellefinize sahip mühendislerimizi tebrik ediyorum heykelciler gördünüzmü ülkenin geldiği yeri makas kolleksiyonunu gördünüzmü o makas kolleksiyonuna bakıp arkadaş adam yapmış diye biliyor musunuz urfalı çiftcilerin elektirik parasını almıyacakmış izmirde çiftci yokmu elinizden tutanmı var verin sizin palav ralarına milleti karnı tok sizin paranız reisin karizmasına yetmez.
  • Ali İhsan 11.12.2021 20:49
    yapanların elıne sağlık herkesden Allah razı olsun. Chp heykel yapar başka bırşey bılmez
  • Orhan 11.12.2021 20:16
    O kola birde silah oturtsunlar çok daha ise yarar
  • iryah22 11.12.2021 19:57
    Bunun yanında İsviçre çakısı da neymiş Türk yaptı mı Çakının kralını yapar. Maaşaallah...
  • Adem 11.12.2021 19:19
    Misafir kardeşim sen azıcık akıllısın ya ! Bir diğer ülkelerin araba parçalarına bak nerede üretiliyor bir f35. bile kaç ülke üretiyor parçasını, boing desen keza öyle bu ülke sizin gibi kendini akıllı zanneden ve her yapılana Kulp takanlar sayesinde bir yere gelemez. uçak yapar motor kimin, İHA yapar kanat kimin , tank yapar palet Kimin , yav birde olumlu tarafından bak akp, ye duyduğun kini milletin hayrına yapılan işlerin üzerine yoğunlaştırma, bırakın artık bu milletin yakasını be
Daha fazla yorum görüntüle