İstanbul'da ekmeğe yine zam yaptılar

İstanbul Fırıncılar Odası'nın 230 gram olan ekmek fiyatının 2 TL'den 2,5 liraya çıkarılmasını içeren talebi İstanbul Ticaret Odası'nca (İTO) 10 Kasım'da kabul edildi. Ancak fırınlar aradan 1 ay geçmesine rağmen zam üzerine zam yaptı.

GİRİŞ 11.12.2021 11:02 GÜNCELLEME 11.12.2021 14:18
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta gramajı 210'a düşürülüp 3 liraya satılan ekmeğe yine zam geldi. Kentte birçok fırın gramajını düşürdüğü ekmeği 3,5 liraya satmaya başladı. Kadıköy'de fırın işleten Vedat Yılmaz, "Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor" dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası'nın İstanbul'da ekmek fiyatlarının 2 TL'den 2.5 TL'ye çıkmasını öngören ağustos ayındaki zam talebi, İstanbul Ticaret Odası'nca (İTO) 10 Kasım'da kabul edildi. Kararın üzerinden 1 ay bile geçmemesine rağmen birçok fırın ekmeğe zam yaptı. Geçtiğimiz hafta gramajı 210'a düşürülüp 3 liraya satılan ekmek, yeni bir zamla 3.5 TL'den satılmaya başlandı. Ekmeğin 3.5 liradan satıldığı ilçeler arasında Kadıköy ve Ataşehir de bulunuyor. Fırıncılar ise ekmeğe artan girdi maliyetlerinden dolayı zam yaptıklarını belirtti.

"ŞU ANDA EKMEĞİN 5-6 LİRA OLMASI GEREKİYOR"

Ataşehir'de fırın işleten Alper Sandıkçı girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı zam yaptıklarını belirterek, "Bizim için bu fiyatlarda ilerde çok ucuz olacak. Fiyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak" dedi. Kadıköy'de fırın işleten Vedat Yılmaz ise "Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Artık un fiyatları 2 ayda bir artıyor. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor. Maalesef müşteriler haklı olarak çok tepki gösteriyor. Elimizde değil artık üretim yapamama durumuna geldik" diye konuştu.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 58
  • TATAR REMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    1000 tlye satın kazanin canlarım üzmeyin kendinizi
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumlar belediyeyi suçlamışda, benzine zam gelip çiftçi buğdaya benzin zammını koyunca,un nakliyatı yapan kamyon nakliyat zammını koyunca ,belediye ne yapsın oda koyacak mecburen zammı.
    Cevapla
  • ses gelsin 2 yıl önce Şikayet Et
    desene artik pasta yiycez
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    simit 3,50 olmuş ekmek 3 lira pahalı deniyor az bile ekmeğin 5-6 lira olması lazım hammadde fiyatları çok yükseldi 90 gram simidin maliyeti 200 gram ekmekten daha mı fazla imkansız hammadde fiyat artışları durursa ki çok zor fiyat durur ama ekmeğin hakkı 5 lira şu an tüm Türkiye de çünkü 1.sınıf ekmeklik unlar 400 lira olmuş ki geçen yıl 160-180 liraydı insaf kardeşim fırıncı esnafı da ailesine bakacak bedava mı satsın ürünü.
    Cevapla
  • sivaslı cengo 2 yıl önce Şikayet Et
    yok on lira fırsatcılar gözünüz doysun be ahlaksızlar biraz az kazansan ne olur zararmı edersiniz
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    derman çöp ekmek dolu demiş ama ekmeği çöpe atanlar bilhasa lokantalar,öyleki kedi köpek tatanmasın diye yemek artıklarını bile çöpe döküyorlar,parayla yesinler diye bozulacak gibi olmuş artık yemekleri lokantaya gelen fakirlere bedava vereceklerine çöpe döküyorlar. herkes çıkarına bakıyor,insaf,ar namus kalmamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle