Zorunlu Trafik Sigortası için yeni öneri!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Araç sigorta fiyatları sabitlenmeli ve yeni yılda zam yapılmamalı. Fiyatların böyle yüksek seyretmesi halinde trafikte dolaşan sigortasız araç sayısı daha da artış gösterecek" dedi.

GİRİŞ 11.12.2021 11:29 GÜNCELLEME 11.12.2021 11:51
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası fiyatlarında araç sahiplerini rahatlatacak bir indirim yapılması gerektiğini ifade etti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, araç sahipleri için önemli gider kalemlerinden birisinin de zorunlu trafik sigortası olduğuna dikkati çekti.

Zorunlu olmasına rağmen yaklaşık 5 milyon araç sürücüsünün sigorta yaptırmadığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Kura göre de her hafta değişen bu sigorta fiyatları sabitlenmeli, yeni yılda zam yapılmamalı. Bununla birlikte araç sahiplerini rahatlatacak bir indirim yapılmalı. Bu indirim aynı zamanda trafikte sigortalılık oranını da artırmak için çok ciddi bir adım olacaktır. Trafiğe hiç çıkmayan, garajında yalnızca koleksiyon ya da dekor için bekleyen aracı olanlar, bunu ispatladıkları takdirde sigortadan muaf olmalı."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 30
  • FEHMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet iki milyonluk evi almak izdiham oluşturuyor herşeye yüzde 30 zam gelmiş sigortaya neden gelmesin sigortacı kar etmicekmi
    Cevapla
  • Adisz. 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman edin eksik kalmayin
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Kasko trafik sigortası yerine geçsin
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayinin belirlediği ve sattığı fiyatın üstünde fiyat belirleyene hem ceza hemde elindeki malı ederi karşılığında alıp toplam maliyetine satarsa devlet ancak önüne geçilir
    Cevapla
  • erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    siz kendi işinize bakın toplanan oda aidatları ne oluyor onu söyleyin
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    indirim istemeyiz zam olmasın yeter psikolojim bozuldu son aylar zam kelimesi duymaktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle