Bir bölgede daha petrol aranacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) Mardin'e bağlı Nusaybin ilçesinin Suriye sınırında, ağır petrol keşfi gerçekleştirildiğini müjdelemesinin ardından Hakkari'deki saha için de petrol arama ruhsatı verildiğini açıkladı.

GİRİŞ 11.12.2021 10:31 GÜNCELLEME 11.12.2021 10:32
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkında müteallik kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TPAO'ya, Hakkari'deki 15 bin 402 hektarlık saha için petrol arama ruhsatı tahsis edildi. Söz konusu ruhsat 5 yıl süreyle geçerli olacak.

TPAO MARDİN'DE AĞIR PETROL KEŞFEDİLDİĞİNİ DUYURDU

Türkiye Petrolleri Anonim Ortakları Şirketi, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin 32 km doğusunda yer alan Günyurdu-1 kuyusunda, 11,8 API değerinde ağır petrol keşfi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Türkiye'den yeni petrol keşfi! Görüntüleri yayınlandıTürkiye'den yeni petrol keşfi! Görüntüleri yayınlandı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortakları Şirketi sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, " Türkiye- Suriye Sınırından Yeni Keşif! Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin 32 km doğusunda yer alan Günyurdu-1 kuyusundaki çalışmalarımız sonucunda 11,8 API değerinde ağır petrol keşfi gerçekleştirdik. Milli Enerjide Güçlü Türkiye" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli dedem karacahil çobandı ama radyodan haber kaçırmadan can kulağıyla ölene kadar dinlerdi 80 li yıllarda dogu andolu petrol kaynıyor ABD li ler oraları kazdı bulguları gördükleri halde kuyulara civa basıp kapattılar derdi bugün söylesek genemi komplo teorisi uretiyorsunuz diyen milyonlar çıkar muhtemelen bu ülkenin kaderini ve sınırlarını ABD denen terör sevici ülke belirlemeye çalışıyor hangi parti ve hangi görüşten olursan ol önemli degil ülke insanımızın artık uyanmalı
    Cevapla
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    bu petrol arayanlara artık boşuna para vermeyin adamlar hiç birsey bulmadan emekli olucaklar zahaten
    Cevapla
  • frdun 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki ne zaman çıkarılacak, günlük üretim ne kadar olacak.. Milli gelire etkisi ne kadar olacak..
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapalı betonlu sit alan ilan edilip bilinçli ..el dürdülmeyen yerlesin yeri yapılıp üzerine .ev.yapılarak kamufle .edilen her yeri .arayın mutlaka bulacaksınız
    Cevapla
  • Remzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun şimdiye kadar niye ruhsat verilmedi ve aranmadı bırakın allah aşkına
    Cevapla
  • Hüsnü 2 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlarsanız suriye ile karşılıklı sınırlardaki mayınları temizleme kararı almıştık. 17 sene önce. Hatta suriye kendi mayınlarını kendi temizlerken bizim hükümet bakanlar vede o zamanın kuvvet komutanları bu mayınları kendimiz temizlemek yerine nedense israilli bir firmaya vereceklerdi toplumun tepkisi üzerine geri adım atıldı. Tam bu dönemde suriye mayınları temizlenen bölgede bir kaç tane petrol buldu ve işletmeye başladı. Bizim devletin hantallığına bakın. 17 sene sonra yeni uyanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle