Son dakika haberi: Milyonların yüzü gülecek! Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

TBMM Genel Kurulunda “tarımsal desteklerden gelir vergisi kesintisi yapılmaması” ve “geriye dönük beş yıllık kesintilerin de çiftçilere iade edilmesi”ne yönelik kanun çıkarılmıştı. Bu kanun kapsamında tebliğ, Resmî Gazete’de yayımlandı.

Son dakika haberi: Milyonların yüzü gülecek! Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı
Son dakika haberi: Milyonların yüzü gülecek! Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 11.12.2021 06:35 GÜNCELLEME 11.12.2021 06:44
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre kamu kurum ve kuruluşları tarafından 1 Ocak 2016 tarihi ve sonrasında yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tahsil edilen gelir vergisi ve faizi iade edilecek.

Bu konuda daha önce dava açmış olanlar, davalarından vazgeçmeleri durumunda uygulamadan yararlanacak. Tebliğ doğrultusunda Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı yaklaşık 2 milyon çiftçiye, 5 milyar lira civarında vergi iadesinin ödenmesi bekleniyor.

Vergi iadelerini alabilmek için çiftçilerin vergi dairelerine başvurması gerekiyor.

YORUMLAR 27
  • Tuana 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun reis. Her şeye rağmen ülkesini düşünen tek lider.
    Cevapla
  • s.uysal 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet her ile belli silolar (depolar )inşa etsin bu inşa işini özellikle ak partili ve mhpli belediyeler yapsın.O şehrin nüfusuna göre temel gıda maddeler dört ay yetecek kadar savaş itiyatı gibi beklesin ne zaman hain ihtikarcı stokçular çıktı bu depodaki mallar piyasaya ucuza sürülsün.Bu şekilde stokçuluğun önüne geçilir.Yoksa bu hainler ülkeyi mahvedecek...Kâr oranları için petrolün belli mesafelere fiyatlanışı gibi mesafelere göre kâr sınırlaması çizilsin.Üreticiden 3 liraya alınan süt tüketiciye 18 liraya nasıl ulaşıyor.Bunlarda hiç insaf iman vicdan yok mu?Bu önlem alınmazsa batılıların Allah korusun Sudan üzerinde ekmek üzerinde oynadığı oyun gibi olur ...
    Cevapla
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Konyalı bir çifçi olarak söylüyorum gerçekten girdi maliyetleri çok ama çok yüksek bu gibi haberler bizi sevindirici desteklerin devamını diliyorum çünkü tışa bağlı olmamak için çifçininin desteklerin devam etmesi lazım
    Cevapla
  • İlla yoracaklar 2 yıl önce Şikayet Et
    Vergi dairelerin de yığılmalar başlar herçifçinin ziraatte hesabı var kaydola var vergi dairesine gitmeden de olacak iş
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatın kalkın reise dua edin bu ülkenin beş senedir başına gelenler CHP olsaydı ülke batmış tı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle