Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık ücret ödenmeyecek

SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nin tanı ve tedaviler bölümüne yeni işlem eklendi. Buna göre, tedavi sürecinde bir çok işlemde ücret ödenmeyecek.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık ücret ödenmeyecek
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık ücret ödenmeyecek
GİRİŞ 11.12.2021 00:41 GÜNCELLEME 11.12.2021 00:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nin (SUT) tanı ve tedaviler bölümüne "Intraoperatif Nöronavigasyon İşlemi" eklendi.

Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YENİ ADIM RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Buna göre, hemodiyaliz tedavisi süresince, "Diyaliz Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik"te belirtilen tetkikler ve bu tetkiklerin tekrarı, hemodiyaliz uygulaması sırasında ortaya çıkan acil durumda yapılması gereken diğer tetkikler, gerektiğinde ve özellik gösteren hastalara daha sık yapılan tetkikler, seans sırasında gelişen komplikasyonların tedavisinde kullanılan ilaçlar ve gündüz yatak ücreti fiyata dahil olacak, ayrıca faturalandırılmayacak. Tetkikleri yaptırılmayan hastaların diyaliz tedavilerine ait ücretleri ödenmeyecek.

Tebliğdeki tanı ve tedaviler bölümüne "Intraoperatif Nöronavigasyon İşlemi" eklenirken işlem bedeli de belirlendi.

Tebliğde, ayakta tedavilerde kullanılan tıbbi malzemelere ilişkin hükümde de değişiklik yapıldı. Buna göre, ayakta tedavide kullanılan tıbbi malzemelere ait fatura bedelleri malzemenin sözleşmeli satış merkezleri veya eczanelerden temin edilmesi halinde SGK tarafından karşılanacak. Ancak SGK tarafından iade alınan tıbbi malzeme bedelleri sözleşmeler tamamlanıncaya kadar şahıs ödemesi şeklinde yapılacak.

YORUMLAR 1
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla