Türk-İş asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı

Gözler, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun karar toplantısında. Komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş, ilk kez rakam telaffuz etti. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "İşçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır" dedi.

Türk-İş asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı
Türk-İş asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı
GİRİŞ 10.12.2021 14:16 GÜNCELLEME 10.12.2021 14:17
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılı zam oranını belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

Komisyon, 1-9 Aralık tarihleri arasında üç toplantı yaptı. Ancak yeni asgari ücret rakamında henüz uzlaşma sağlanamadı.

Komisyon, ağır işlerde çalışan bir asgari ücretlinin yaşam maliyetini 3 bin 567 Lira olarak belirlerken, yaklaşık 7,5 milyon asgari ücretliyi temsil eden Türk-İş, ilk kez rakam telaffuz etti.

"4 BİN LİRA KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisiyle işçinin alım gücünün düştüğüne dikkat çekti ve 4 bin liranın altındaki bir asgari ücretin kabul edilemez olduğunu söyledi. Atalay, "Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin Lira'dır" dedi.

ASGARİ ÜCRETTE KARAR NE ZAMAN?

Atalay, asgari ücret zammı için temasların sürdüğünü belirterek, uzlaşma ve karar toplantısı için önümüzdeki hafta başını işaret etti. 13 veya 14 Aralık'ta kararın kesinleşebileceğini belirtti.

YORUMLAR 110
  • Kuzeyden Gelen 2 yıl önce Şikayet Et
    İşçisinin hakkını yemeyen işveren sayısı parmakla gösterilecek kadar az.10 yıllık işçisinin sigorta primini hala asgari ücretten öder,agisini ödemez.suç kimin devletin,sgk nın.işe giren işçi bir yıl geçtimi asgari ücretin üzerine 100, 200 tl zam almalı.bu her yıl arttırılarak devam etmelidir.Bizim işverenlerimizde din iman yok.işçi köle gibi çalışsın istiyor.Devlet masaya yumruğu koymalı.yetim hakkı yiyen emek hırsızlarına dersini vermeli.yoksa hepsi hikaye.
    Cevapla
  • Garip kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda dağıtılan kitaplar bedava olduğu için kale alınmıyor tuvalet kağıdına zam gelince ortalık ayağa kaldırılıyor.Demekki hiç bir şeyi bedava yapmayacakmışın
    Cevapla
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    İsçinin sırtından geçinen sendikalar işçilerden aldıkları kesintilerden vaz geçsin çok düşünüyorlarsa.
    Cevapla
  • mahmuthan 2 yıl önce Şikayet Et
    un ,yağ ,şeker, süt ,süt ürünleri ,havlu kağıt, tuvalet kağıdı gibi temel gıda temizlik ürünlerinin fiyatlarını kim dur diyecek.Resmen ülkemizi stokcular uçuruma yuvarliyor.Devletin acilen onlem alması gerekli.Asgari ucret 4bin tlden az olmamali.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretin zamlanmasını hiçbir işçi istemez aslında..piyasayı düşürün işçi 2825 liraya zaten razı..piyasa yüksek olduktan sonra verdiğiniz zam zaten eridi çoktan..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle