Son dakika: 2018'deki kur manipülasyonuyla ilgili bomba gerçek: Türk parasını gördünüz mü?

Son dakika haberi: Türkiye'de 2018 yılında doları bir ayda 4,79 liradan 7,21 liraya yükselten kur manipülasyonuyla ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

GİRİŞ 10.12.2021 06:56 GÜNCELLEME 10.12.2021 09:25
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD’de yayınlanan Rolling Stone dergisindeki haberde adı açıklanmayan bir kişi, Trump’ın danışmanı Steve Bannon’a “Neden Jeffry Epstein’in malikanesine gittiğini” sordu. Bannon ise, “Türk parasını gördünüz mü?” dedi. Dergiye göre Banon ve Epstein manipülasyonu birlikte yaptı.

ABD’de yayınlanan Rolling Stone dergisi, CIA ile derin bağlantıları olan çocuk yaştaki kızları ünlü iş adamı ve politikacılara peşkeş çeken Yahudi milyarder Jeffry Epstein hakkında çarpıcı bir makaleye imza attı.

Makaleye göre ABD istihbaratı için yurt dışı ve yurt içinde faaliyet gösteren Jeffry Epstein, ABD Başkanı Donald Trump’un Başdanışmanı Steve Bannon’la da yakın ilişki içerisinde. Trump’ın seçim sürecinde de Bannon’la sık sık finansçı milyarder Epstein ile görüştü. Adı kirli işlerle anılan Epstein ile ilişkilerinden dolayı Bannon ağır eleştirilere maruz kaldı.

ABD eski Başkanı Donald Trump’un Başdanışmanı Steve Bannon

BANNON İTİRAF ETTİ

Bannon’ın 2018 yılındaki kur operasyonu ile ilgili itirafı tam da bu eleştirilerin ardından geldi. Rolling Stone dergisindeki makalede yer verilen ve adı açıklanmayan bir kişi, Trump’ın danışmanı Steve Bannon’a, “Neden çocuk yaştaki kızları ünlülere peşkeş çeken Jeffry Epstein’in malikanesine gittiğini” sordu. Bannon ise kendisini savunmak için Epstein’in CIA ile bağlantılı bir finansçı olduğuna dikkat çekti.

Jeffry Epstein

1 AYDA İKİYE KATLADI

Ardından da “Türk parasını gördünüz mü?” ifadelerini kullandı. Dergiye göre bu sözler Bannon ile Epstein’ın, “Türk Lirası’nın çöküşüne karıştığı” anlamına geliyordu. Bannon’un işaret ettiği tarihlerde, Türk Lirası piyasa gerçekleri ile açıklanamayan bir değer kaybına sahne olmuştu.

Casusluk suçlaması ile tutuklanan Rahip Brunson’un serbest bırakılması talebinin geri çevrilmesinin ardından döviz kurunda hareketlenme başladı. Yıla 3.79 TL ile başlayan dolar kuru, Brunson’ın tahliye talebinin reddedildiği 18 Temmuz’da 4.79’a çıktı. Ardından ABD’den gelen dar kapsamlı yaptırımların ilan edilmesi ile 1 Ağustos günü 5 TL eşiğini geçti. 13 Ağustos’ta dolar kuru tarihin en yüksek noktası olan 7.21 TL’yi gördü.

İSRAİL VE SUUD BAĞLANTILI

ABD Başkanı Trump tarafından “müthiş adam” diye tanımlanan Epstein, Yahudi asıllı bir dolar milyarderiydi. ABD’nin önde gelen döviz tüccarı/finansçılarından birisi olan Epstein’in, Wall Street milyarderi Leon Black, Borsa manipülatörü ve renkli devrimlerin mimarı George Soros, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’la bağlantıları vardı. Epstein’in adı daha önce de şaibeli işlemlerle anıldı. Alman Deutsche Bank, Jeffrey Epstein’in şüpheli para transferlerini tespit edemediği gerekçesiyle 150 milyon dolar ceza yedi.

EPSTEİN CEZAEVİNDE SUSTURULDU

ABD istihbaratı adına dış operasyonlarda görev alan Jeffry Epstein’ın diğer karanlık yüzü ise fuhuş ticareti yapması. Çocuk yaştaki kızları ünlü iş adamı ve politikacılara pazarlayan Epstein’ın bazı siyatçileri çektiği kasetlerle tehdit ettiği de biliniyor. Epstein 6 Temmuz 2019’da Florida ve New York’ta küçük çocukları taciz etmek ve fuhuş nedeniyle hakkındaki suçlamalardan dolayı tutuklanıp cezaevine gönderildi. 10 Ağustos 2019’da Epstein’ın kaldığı tek kişilik hücrede kendisini asarak intihar ettiği öne sürüldü. Ancak Epstein’ın intihar etmediği, ABD’nin ünlü isimleri hakkında sahip olduğu bilgiler nedeniyle susturulduğu belirtiliyor.

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 43
  • Gurbetçi Sıvas 2 yıl önce Şikayet Et
    mesela bu adamlar niye buraya Almanya ya karışamıyorlar ? Sanayii üretim çok güçlüde ondan
    Cevapla
  • kral 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH SİZİ kahretsin
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum. Her şey senin elinde iken dışardaki ler nasıl senin parana müdahele edebilir. Paranı onlara satmazsın. Yüksek kurdan satanlara direk el koyarsın. Faaliyetleri bi yasaklarsın.
    Cevapla
  • Sultan Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah memet ah
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin uzaylı Mehmetleri bitmez. Nerde her şey elindeymiş? Merkez Bankası bile bizim değil, ayakta mı uyuyorsun. Cebindeki paraların üzerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazar, Türkiye Cumhuriyeti yazmaz. İşte o "i" eki aidiyet ekidir Türkçede. Vay habersiz garibim Mehmet. Sen birde bu boş kafayla karar verip oy kullanıyorsun değil mi?
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazın ayağı öyle değil işte. Paran konvertibl, bu konulara fazla müdahale edemiyorsun. Hainler İngiltere'deki Amerikan bankaları aracılığıyla "açığa Türk parası satıp karşılığında dolar alıyorlar". Bu daha manipülasyonun en basiti ,ötekiler de var.
    Cevapla
  • suphi 2 yıl önce Şikayet Et
    ilahi kudrete karşı gelenleri lanet yakalayıp bitirecek bu kim olursa olsun
    Cevapla
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan bu fırsatları vermeyeceksin yahudilere verirsen her şeyi yapar...
    Cevapla
  • Maalesef 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle