Tam gaz devam: Bir dev gemi daha ABD'den Türkiye'ye doğru yola çıktı

Türkiye'nin boru hatları üzerinden gerçekleştirdiği doğalgaz ihracatına alternatif daha ucuz maliyetli LNG ithalatı tam gaz devam ediyor. Cezayir, Rusya, Amerika gibi çok sayıda ülkeden yola çıkan gemiler bir bir Türk karasularına giriş yapıyor. Son olarak ABD'nin Sabine Pass Limanı'ndan yola çıkan dev LNG gemisi 12 Aralık'ta Türkiye'de olacak.

GİRİŞ 09.12.2021 16:51 GÜNCELLEME 09.12.2021 16:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye son yıllarda boru hatları üzerinden satın alınan doğal gaza alternatif olarak ortaya çıkan daha uygun maliyetli sıvılaştırılmış doğal gaza ağırlık veriyor.

Gemilerinin biri gidip diğeri gelirken özellikle İran ile boru hatları üzerinden yapılan gaz ithalatındaki düşüş ise dikkat çekiyor. İran'dan yapılan doğal gaz ithalatı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 31,2 azalarak 5,3 milyar metreküp oldu.

Türkiye'nin boru hatları üzerinden ithal ettiği gaz ilk defa geçtiğimiz yıl mart ayında yüzde 50'nin üzerine çıkarak LNG rakamının altına da geriledi. ABD'nin Sabine Pass Limanı'ndan yola çıkan "Gaslog Glasgow" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin 12 Aralık'ta Türkiye'de olması bekleniyor.

Uluslararası gemi takip verilerinden derlenen bilgilere göre, 23 Kasım'da ABD'den ayrılan LNG gemisi, Tunus açıklarında seyrine devam ediyor. Toplam 174 bin metreküp kapasiteli geminin, 12 Aralık'ta Aliağa LNG Terminali'ne yanaşması planlanıyor. Bermuda bandıralı gemi, 2016'da inşa edilmişti.

Yunanistan'ın Revithoussa Limanı'ndan yola çıkan "Pskov" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisi 7 Aralık'ta Türkiye'ye geldi. Rus şirketi Sovcomflot'a ait olan Liberya bayraklı gemi toplam 170 bin 200 metreküp kapasitesi bulunuyor. Cezayir'den ayrılan LNG gemisi 29 Kasım'da Aliağa LNG Terminali'ne ulaştı. Bahamalar bayraklı gemi toplam 138 bin 89 metreküp kapasiteli. Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yola çıkan "Ougarta" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin, 29 Ekim'de Türkiye'ye vardı.

Toplam 171 bin 800 metreküp kapasiteli gemi Aliağa LNG Terminali'ne yanaştı. Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yola çıkan "Lalla Fatma N'Soumer" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisi 10 Eylül'de Türkiye'ye ulaştı. Toplam 144 bin 888 metreküp kapasiteli gemi Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ne yanaştı. Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yola çıkan "Tessala" adlı LNG gemisi 28 Temmuz'da Türkiye'ye ulaştı.

Toplam 171 bin 800 metreküp kapasiteli gemi, Aliağa LNG Terminali'ne yanaştı. Cezayir’in Arzew Limanı’ndan yola çıkan “Ougarta” adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisi 14 Haziran'da Türkiye’ye ulaştı. Toplam 171 bin 800 metreküp kapasiteli gemi Marmara Ereğlisi LNG Terminali’ne yanaştı.

YORUMLAR 8
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı artık. Türk lirasıyla alırsak o zaman abd veya ab gibi zengin olunur. Biz batının sisteminde top oynuyoruz, ama YTL ile top ve takım alamıyoruz. Hep kaybederiz onların sisteminde.
    Cevapla
  • Bir KUL 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize zeval gelmeden 2023 hayırlısıyla bir gelse tüm Gavurlar imana gelecek çünkü boğazlardan geçerken parasını verecek her şey değişecek süper güç olacağız. Allah’ın iziyle
    Cevapla
  • Garip 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 ne alaka? Yapılan anlaşmada tarih sınırı falan yok. Öyle olsa idi, ne diye kanal istanbul için tonlarca masrafa girilecek??
    Cevapla
  • Mudanyalı Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemiler cok tehlikeli dolum yaparken en ufak hatayı kabul etmez bulunduğu şehir yok olur
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz doğalgazı yalnız abd satmıyor, bize füze bomba olarak geri dönecek, herkesten 'den ucuz doğalgaz alalım ama abd'den asla !..
    Cevapla
  • aaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle