Sarp Sınır Kapısı'nda yeni rekor kırıldı! 718 TIR çıkış yaptı

Türkiye'nin ihracata yönelik hamleleri sonuç vermeye başladı. Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda kilometrelerce uzunlukta TIR kuyruğu oluşurken Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'ndan aralık ayında ağzına kadar dolu 715 TIR çıkış yaptı.

GİRİŞ 08.12.2021 17:56 GÜNCELLEME 08.12.2021 17:56
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomide makas değişikliği yaparak yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme merkezli bir ekonomik politika izlerken ihracatta rekor yeni rekor getirecek ilk rakamlar gelmeye başladı.

TIR çıkışlarında geçen yıla oranla Avrupa'ya açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda yüzde 56,23, Kapıkule'de ise yüzde 19,46 artış yaşanırken  Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı olan Sarp'ta da benzer bir gelişme yaşanıyor. 

715 DOLU TIR GÖNDERİLDİ

Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden paylaşılan verilere göre, Sarp Sınır Kapısı'ndan 5 Aralık'ta 715'i ihracat yükleriyle dolu, 3'ü boş olmak üzere 718 tır yurt dışına çıkış yaptı.
Kasım ayında ihracat rekoru kırıldı. Aralık ayında da benzer bir rekorun gelmesi bekleniyor

YENİ REKOR KIRILDI

718 TIR'lık çıkış Sarp Sınır Kapısından bugüne kadar gerçekleşen en fazla geçiş olarak kaydedildi. Daha önceki rekor geçiş, 704 tırla 3 Aralık 2020'de gerçekleşmişti.

Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, gazetecilere, Sarp'ın Türkiye'nin Gürcistan'a açılan en önemli kapısı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Bilgin, Sarp Sınır Kapısı'na gelen aracın en hızlı şekilde yurt dışına çıkışa hazır olması için tüm personeli motive ederek mevzuat dahilinde işlemlerin en hızlı şekilde yapılmasını sağladıklarını ifade ederek, araçların düzenli ve hızlı geçişi için gereken her şeyi yaptıklarını dile getirdi.

"İHRACAT ÇOK CANLI"

Gürcü gümrük görevlileriyle sürekli istişare içinde işleyişi hızlandırdıklarına işaret eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Araçların seri şekilde çıkmasını sağlıyoruz. Yer yer gümrük sahasındaki otomobil peronunda da sahadaki daralmayı, yığılmayı önlemek için tırların çıkışını temin ettik. 250 kapasiteli bir yerde 5 Aralık'ta 718 tır geçişiyle rekor kırdık. Biz o gün 800 araç çıkarmayı hedefledik, sistemden kaynaklanan aksaklıktan dolayı 1-2 saatlik boşluk oldu. O arada hiçbir işlem yapamadık. Arkadaşlarıma fedakarca çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Bu durum ülke ekonomisinin ihracatının ne kadar canlı olduğunu, ihracata ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. İhracatımız hızla artmakta, bununla da gurur duyuyoruz."

Bilgin, Aralık 2020'de günlük ortalama tır çıkış sayısının 527 olduğunu, bu yıl aralık ayının ilk 6 gününde ortalama 610 tırın çıkış yaptığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 92
  • adalet fakire var 2 yıl önce Şikayet Et
    zenginler daha cok zengin oluyor halk perisan
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ucuz diye türkiyeden mal çıkıyor neyine seviniyorsunuz anlamıyorum
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin tam chp kafası
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte cahil bir vatandaş daha.
    Cevapla
  • Musam 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş içeride geberiyor.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye doların yükselmesi ile tam bir üretim makinası olacaktır çünkü doların düşük olması yerli üreticiye zarar veriyordu, döviz kuru düşük oldu mu her şeyi dışarıdan alırsın ucuz diye, şuan Çin malları bile piyasadan silinmeye başladı çünkü döviz yüksek işte buda içerideki yerli üreticiye yaradı. Aynı yerli üretim stratejisini zamanında Japonya, Çin ve Güney Kore uyguladı şuan geldikleri yer ortada..
    Cevapla
  • kayseri38 2 yıl önce Şikayet Et
    yerli üretici ham maddesini TL ilemi alıyor?
    Cevapla
  • haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar cahil olmak Allah muhafaza
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    gıda ihracatı yapılmamali cünkü milletimiz eziliyor seker un cay allahın bir paket makarnasi 5 tl olmuş yumarta 40 gecmiş bunun gibi ihracat da gıda ürünleri yapılmasin
    Cevapla
  • H.b 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı ülkeler gıda stoku yapıyor...
    Cevapla
  • vlk 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya artık global buğdayın ayçiçeğinin arpanın gübrenin fiyatı dünya borsalarında belirleniyor sen set çekersen kaçak gider mal daha çok daha ucuza imal edersen ucuzluk içeriye yansır
    Cevapla
  • Nezih 2 yıl önce Şikayet Et
    Gida ürünlerinin üretimi arttirilmalidir.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılsın, bütün gıda satılsın. İhracaatçı semirsin millet de acından ölsün. Müstehak siz kimsiniz ki ucuza gıda yiyeceksiniz. Kafası çalışmayan ölsün sürüm sürüm sürünsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle