Piyasalar diken üstünde! 300 milyar dolarlık dev borç: Paralarını alamadılar

300 milyar dolar borcu bulunan ve faaliyetlerine devam etmekte zorlanan Evergrande için yeni iddia ortaya atıldı. Evergrande'nin tahvil kupon ödemesini gerçekleştiremediği öne sürüldü. Evergrande 171 banka ve 121 finansal kuruluştan borç almıştı. Bu borçlarını ödeyememesi halinde iflasın genel ekonomiye yayılması beklentisi artıyor.

Piyasalar diken üstünde! 300 milyar dolarlık dev borç: Paralarını alamadılar
Piyasalar diken üstünde! 300 milyar dolarlık dev borç: Paralarını alamadılar
GİRİŞ 07.12.2021 12:03 GÜNCELLEME 07.12.2021 12:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dev borcuyla dikkatleri üzerine çeken Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hakkındaki spekülasyonlar bitmek bilmiyor.

Tahvil ödemelerini son günlerinde yapan Evergrande'nin yatırımcıların hesabına tahvil kupon ödemesini yapmadığı iddia edildi.

BORÇLARINI ÇEVİRMEKTE ZORLANIYOR

Borçlarını ödeyemeyen Evergrande elinde tuttuğu varlıkların satışlarından elde ettiği gelirle faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Evergrande 6 Kasım'da ödemesi gereken kuponları 1 ay ertelemiş ve dün itibarıyla ödemelerin hesaplara geçmediği öne sürüldü. Evergrande'nin 19 milyar Dolar büyüklüğünde bir tahvil temerrüdünü tetiklemesi de beklentiler dahiline alındı.

DESTEK TALEBİNDE BULUNMUŞTU

300 milyar dolar borcu bulunan şirket borç yükümlülüklerini yerine getirmeyebileceği için Cuma günü Guangdong eyalet yönetiminden destek istemişti.

273 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

Evergrande Group, HengTeng Networks Group'ta bulunan hisselerinin tamamını 273 milyon dolar karşılığında Allied Resources'e satmayı planlıyor.

Hong Kong Borsası'na bildirim yapan Evergrande, HengTeng'de yüzde 18 payının olduğu biliniyor. Evergrande bu satıştan elde edeceği geliri çalışma sermayesi olarak kullanacak.

ÇİN’İN İKİNCİ EN BÜYÜK GAYRİMENKUL ŞİRKETİ

Evergrande Çin’de en büyük gayrimenkul şirketleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Global 500 listesinde de bulunuyor. Dünyanın da gelir açısından en büyük kuruluşlarından biri konumunda bulunan Evergrande büyüklüğü nedeniyle finansal istikrara zarar verebileceği endişesi Asya borsalarında endişe yarattı.

Evergrande’nin iflas etmesi Asya piyasalarında sorunlara neden olabilir. 300 milyar dolarlık borcun ödenmemesi nedeniyle Çin’deki 1300 gayrimenkul projesinin kapısına kilit vurulması an meselesi. İflas halinde 1.5 milyon Çin vatandaşının mağdur olması bekleniyor.

BANKALAR VE KURUMLAR ALACAKLARINI TAHSİL EDEMEYEBİLİR

Evergrande 171 banka ve 121 finansal kuruluştan borç almıştı. Bu borçlarını ödeyememesi halinde iflasın genel ekonomiye yayılması beklentisi artıyor.

YORUMLAR 21
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yetkililerimiz başta olmak üzere BDDK ve banka yönetimleri kredei dağılımlarına iyi bakmaları gerek. Çünkü öyle firmalar varki değeeinin bir kaç katı kredi kullanmışlar . Yatmadigi zaman bu yükü 2000 linyillarda bayan bankaların faturasında olduğu gibi millet çeker.
    Cevapla
  • Guebetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasi olan altin alsin banka kasasina koysun en saglikli bu
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam fetö işi yastık altı yapın talimatı .
    Cevapla
  • Erso 2 yıl önce Şikayet Et
    Yardım edelim abii
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çinliler bu dünyaya zarardan başka bir şey değiller. Yecüc mecüc gibiler.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes kumar oyniyor borsa olsun digital para olsun cok zaman karsiligi yok yada sanal kumar gibi parani ver birgun sonra kapanir yeni isim ile devam eder paran var ise baska yerde kullan
    Cevapla
  • Cennet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne diyorsun be tirbişon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle