Son dakika: Müthiş haber! İlk etap günlük üretim rakamı...

Karadeniz’de keşfedilen ‘Sakarya Gaz Sahası’nda yaklaşık 40 üretim kuyusu açılacak. İlk 10 kuyu ile birlikte evlere gaz gelecek. İlk fazda her bir kuyudan 10 milyon metreküp doğal gaz elde edilmesi bekleniyor.

GİRİŞ 06.12.2021 06:13 GÜNCELLEME 06.12.2021 09:31
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Hidrokarbon arama çalışmalarına yüksek teknolojili gemilerle ara vermeden devam eden Türkiye, 2020 yazında Karadeniz’de 540 milyar metreküplük gaz keşfetti. Yeni keşifler için sondaj faaliyetleri devam ederken keşfedilen rezervlerin ekonomiye kazandırılması için de takvim planlandığı gibi işliyor.

2027’DE KAPASİTEDE ZİRVE

Buna göre, önümüzdeki yılın ilk döneminde Karadeniz tabanına serilecek 169 kilometrelik boru hattının tamamlanmasıyla beraber Karadeniz doğal gazının 2023’te evlere ulaşması için çalışmalar hızlanacak.

Karadeniz’deki gaz rezervinde ise 2027 yılında en yüksek üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. Karadeniz gazı ile Türkiye’nin yıllık iç ihtiyacının yaklaşık üçte biri karşılanacak.

40 ÜRETİM KUYUSU

Sakarya Gaz Sahası’nda yaklaşık 40 üretim kuyusu açılacak. İlk 10 kuyu ile birlikte ilk üretimi de gerçekleştirilecek. İlk fazda 10 kuyudan günde 10 milyon doğal gaz elde edilecek. Böylece günlük toplam doğal gaz üretimi 100 milyon metreküp olacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 31
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesele Türkiye'nin bağımsız politikalar yürütmesi, 2016'da ki başarısız darbe ile AB-D Türkiye'ye hibrit savaş açtı, yani anlayacağınız şuan adı konmamış bir savaştayız zaten, eğer bağımsız Müslüman bir ülke olmak istiyorsak, küreselci masonların dizayn ettiği devletlerden olmak istemiyorsak sabır edeceğiz.. Sabrın sonu selamettir. 2016'da ki darbe başarılı olsa idi Vatikan kuklası yerli kardinal ülkeyi param parça edecekti, İstanbulu Vatikan'a hediye edecektiii..
    Cevapla
  • Bersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz sabır gerek herşey tamam deyince olmuyor.
    Cevapla
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazilari gazdan ne anlasin köyde anca kömur odun yakarlar
    Cevapla
  • Hasan Yücel 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık gelsin inşaallah zira patates, soğana davasını satanlar pusuda bekliyor. Allah devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle