Son dakika: Erdoğan'dan kurmaylarına kritik asgari ücret sorusu! Ortak rakam ortaya çıktı

Son dakika haberi: Milyonların beklediği 2022 asgari ücreti konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, parti yöneticilerinin görüşlerini aldı.

GİRİŞ 05.12.2021 06:32 GÜNCELLEME 05.12.2021 09:13
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AK Parti’nin hafta içi yapılan son MYK toplantısında, yeni asgari ücret çalışmaları konusunda da değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MYK üyelerine tek tek söz vererek, asgari ücretteki artışın ne olması gerektiğini sorduğu öğrenildi. MYK üyelerinin büyük bölümü, asgari ücretin 4 bin liranın altında düşmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

İŞTEN ÇIKARMALAR OLABİLİR

Konuyla ilgili bilgi veren Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, net rakamın 4 bin lira olması durumunda bir işçinin işverene maliyetinin 6 bin 500 liraya çıkacağını anlattı. Bunun üzerine bazı parti yöneticileri, maliyet artışı nedeniyle işten çıkarmalar olabileceği endişesini dile getirdi.

Özellikle 10 kişiden az işçi çalıştıran küçük işletmelerde maliyetin düşürülmesi için vergi ve prim desteği sağlanması formülü üzerinde duruldu. Erdoğan, bir rakam zikretmedi. Ancak dar gelirlileri rahatlatacak, hayat şartlarını iyileştirecek bir rakamın ortaya çıkacağını kaydetti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 65
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var onlarda herseye zam yaptilar 3 kat
    Cevapla
  • zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kuma çalışanı diploması ne olursa olsun 5.500 tl, 7500 tl, 10.000 tl alıyorsa, özel sektör çalışanının 20.000 tl alması lazım.
    Cevapla
  • Misafir Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İşveren işci çıkaracaksa devlet te hiçbir şekilde ne kredi verecek nede teşvik hiçbir türlü destek vermeyecek bu kadar basit. Napıcak yani milleti açlıktan mı öldürecek işveren denen zulüm
    Cevapla
  • İlker 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir asgari ücretli çalışan olarak,her şeye 3-4 ve daha fazlası zamlara kıyasla bakılacak olursa en az net 5000 TL olması gerek .
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Patronlar kazanamiyoruz diye hep aglamislardir..Ama kazandiklarini dolar yapip.yurt disina kacirip.ekonomiyle oynamayi aliskanlik haline getirmislerdir.isci dusmani.ac gozlu patronlar..Bakmayin goz yazlarina aglamalarina..isciye 5 bin asgari haktir!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle