Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve asgari ücret mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te yaptığı açılış töreninde TÜİK'e randevusuz giden Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi ve Kur, faiz, asgari ücret ile ilgili mesaj verdi.

GİRİŞ 04.12.2021 15:26 GÜNCELLEME 04.12.2021 16:11
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.

Ekonomiye dair mesajlar veren Erdoğan, "Çok da uzun olmayan bir sürede inşallah tüm bu fiyat hareketlerini, kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız" dedi. 

Düşük faiz politikasının devam edeceğini belirten Erdoğan, "Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu, bugün de düşük faiz diyor. Yarın da düşük faiz diyecek. Faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan illettir. Biz her zaman milletimizin yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız." dedi.

Erdoğan asgari ücret ile ilgili, "İnşallah asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek dar gelirliyi ferahlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜİK'e randevusuz giden Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "TÜİK önünde bir genel başkan gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamaroğlanın değil. Randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı. Bay Kemal, devletin kurumlarına randevusuz gidilemeyeceğini öğren" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Tekrar Siirt'te olmaktan memnuniyet duyuyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Maşallah Siirt bu ne hal böyle... Siirt bu ne coşku böyle... Bu şehrin hısmı olmakla iftihar etmeyi sürdüreceğim. Hayatımın önemli noktalarında Siirt bana eşlik etti. 

Siirt'te okuduğum bir şiir sebebiyle hapse atılarak siyasi hayatımı sona erdirmek istediler. Sonra bin bir mücadele ile yeniden döndüğünüz ülke ve millete hizmet yolunda başlangıcı tekrar Siirt'te yaptık. Yiğit düştüğü yerden kalkar... Bu sözü hayata geçiren Siirt demokrasi ve kalkınma mücadelemizde de hep yanımızda oldu. Biz de Siirt'in gelişme için ne gerekirse yaptık. Bugün de elimiz boş gelmedik. 

7500 KİŞİYE İŞ SAĞLANACAK

Şehrimize kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 2,5 milyonu geçen 75 kalem eser ve hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi 102 milyon dolarlık yatırım bedeli ile şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırım. Gençlerimiz bilmez 20 yıl öncesine gidelim. Ne havaalanı, ne buraya böyle bir yol var mıydı? Üniversite var mıydı? Şimdi maşallah yolumuz çift gidiş ve geliş... 

50 bin ton sonra 150 sonra 250 bin tona çıkacak tesis şehrimize yapılan en büyük sanayi yatırımıdır. Fabrikalarımız da en kısa sürede tamamlanacak. Proje bittiğinde 400 milyon dolarlık yatırım bedeline ulaşacak. Ülkemizin çinko ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak. İlk olarak 500 kişiyle olan istihdam 3 bin kişiye çıkacak sonrasında ise 7500 kişiye iş sağlanacak. 

Çinko ithalatı için 1 milyar doların önemli kısmı ülkemizde kalacak ve ihracat kapısı açacağız. Cari dengeyi fazlaya dönüştüreceğiz. Bu tesis tek başına ülkemizi üretim, ihracat ve büyüme üzerine kurulu ekonomi programımızın ispatıdır. Artık terörü teröristlerin saldırılarını değil, üretim ve istihdamı konuşacağız. 

Açacağımız tesisler yeni ekonomi politikamızın ne derece doğru olduğunu ortaya koyuyor.

İnsanlar artık iş ve aş için başka yerlere gitmeyecek. Bu tesisin inşaatını temel atma töreninin üzerinden 18 ay geçmeden tamamlanması da önemlidir. Toplu açılış törenimizde barajımızı da hizmete açıyoruz. Şirvan Barajı enerjiye katkıda bulunacak. Zarova Köprüsü'nü de bugün açıyoruz. Bizim gündemimizde ülkemize daha fazla eser kazndırmak var.

KILIÇDAROĞLU'NA TÜİK TEPKİSİ

Sevgili gençler maalesef ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya... Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyor Merkez Bankası'ndan brifing alıp dışarı çıkıp aleyhine konuşmaya başlıyor. Hani bağımsız değildi bak sana randevu verdiler. 

Bunlarda edep adap yok. Geçen gün de Türkiye İstatistik Kurumu'ndan randevu almadan oraya da gitmek istedi. TÜİK'de buna randevu vermedi. Gittiler kurumun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları zaten yapıyorlar. Bundan sonra devletin kurumlarına randevusuz gidilemeyeceğini öğreneceksiniz. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir. Buralara rastgele gidemezsin, gidemeyeceksin de... Devletin kurumları yapmaları gereken açıklamaları yapıyor. 

Hiç merak etmeyin biz dimdik ayaktayız. Siz yeter ki bize bu gücü verin. Baskı ve zulüm bulutlarını sizinle beraber birer birer dağıttık. Eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye her alandaki alt yapımızı insanımızın hak ettiği hizmetleri alabileceği seviyeye getirdik. 

Gençler ben sizleri çok seviyorum. Siz TEKNOFEST gençliğisiniz. TEKNOFEST gençliği olarak yapay zekayı siz oluşturacaksınız. Bay Kemal'in dediği gibi değil siz AK Parti'nin yeni dizayn ettiği TEKNOFEST gençliği olarak inşallah geleceğe hazırlanıyorsunuz. Buna hazır mıyız? Maşallah...

Tüm neticeler ortaya koyduğumuz eserlerden istisnasız insanların tamamı yararlanacak. Tek güvencemiz Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğidir. Herkes destek vermek zorunda değil ama hiç olmazsa köstek olunmamasını beklemenin hakkımız olduğunu düşünüyorum. 

SİYASET MEMURLARA HAKARET ETMEK DEĞİLDİR

Birilerinin tek mesaisi ülkemize kazandırdığımız her eseri engellemeye çalışmak olmuştur. TÜİK dünyada ilk 20 içinde yer alan bir kuruluştur. Geçmişleri milletimizin inancına kültürüne tarihine değerlerine uyguladıkları faşizan baskılarla dolu bir kesim var. Bunların ülkede bizim eserimizdir diyecekleri tek eserleri tek dikili ağaçları yoktur. 

CHP'nin hem merkezi olduğu zihniyet siyaset adı altında milleti ve devleti tahkir edecek işler yapıyor. Devletin başındaki zat da bize gücü yetmeyince yasalar dışında hareket etme, devlet memurlarına saldırmaya başladı. Öğretmenlere saldırıyor. Kılıçdaroğlu'nun kendi partisine dişi geçmiyor ama memurlara çemkirmeyi iyi biliyor. Bunun adı siyaset değildir. Siyaset yanına topladığın azgın grupla TÜİK ve Merkez Bankasını basmak, ağzından köpükler saçarak memurlara hakaret etmek hiç değildir. Bugün Mersin'deydi. Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Bize daha büyük alan verilse doldururduk diyor sen önce topladığın rakamlar ortada. Bırak kamu kurumlarını basıp, memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza. Bu işler kaset kumpasıyla genel başkanlık koltuğuna oturmaya benzemez. Sürekli yalan söyleyerek, iftira atarak siyaseti kirletiyor. 

Bu gençliği görüp 2023 için ne diyebilirim... 2023 için zafer bizim... Bu zat bizim sıkletimiz değil, tek bir seçimi bile kazanamayarak bunu ortaya koydu. Hala pişkince orada oturmaya devam etmiştir. Buna rağmen kendisini asıl mücadele alanına çağırıyorum. Kendi partisi içindeki meselesi bizi ilgilendirmez. Ülkemizin çıkarlarına zarar verirse karşısında bizi bulur. Memurumuza, işçimize, çiftimize sataşırsa karşısında bizi bulur. gitsin kendi çöplüğünde eşelensin. 

OECD'YE Mİ KARŞI ÇIKIYORSUN

Gece gündüz çalışıyoruz. Bu zat küçük şovlarla siyasi çıkar peşinde koşuyor. Siyaseti çirkeflik sananların ülkeye hayrı dokunmaz. Bunların yanında terör örgütünün beslediği malum parti var. Ülkeye söyleyecek sözünüz yoksa devletin memuruyla uğraşmayı bırakın. Gayri milli diyor kime... Erdoğan'a oy verene... Erdoğan'a bu milletin yüzde 52'si oy verdi. Sen kimsin... Adama ne derler hadi oradan... Sen önce seçim kazanma nedir onu öğren... Bırakın yalan yanlış bilgilerle insanları töhmet altına sokmayı... Bunların daha siyasette kimlerle yürüdüğünü söylemeye cesareti yok. Terör örgütü beslemeleriyle beraber yürümüyorlar mı? Siirt bunlara gereken dersi verecek. 

Bu kadar vizyonsuz bir ekip ülkenin bölgesel çıkarlarını nasıl savunacak... Hepsini 3 günde şamar oğlanına çevirirler. Milletimiz her seçimde şamar oğlanına çeviriyor ama anlamamazlıktan geliyorlar. İnşallah 2023'te milletimiz derslerini verecek. Ülkemiz gelişmiş ülkeler ligine çıktı. TÜİK'e karşı çıkıyorsun OECD'ye mi karşı çıkıyorsun. Bu yıl sonu itibariyle 10 olarak gösteriyorlar. En yüksek büyüme oranını biz yakaladık biz. 

Biz artık kendimize yetiyoruz. Merkez Bankasının rezervi 27,5 milyar dolardı, şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden nereye. 

DÜŞÜK FAİZDEN TAVİZ YOK

Son 3 yıldır bize ekonomimizde saldırıyorlar. Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir yaşanan kur ve fiyat artışlarıyla karşılaştık. Milletimizin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Sanayicilerimizi işletmelerimizi esnaflarımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri birer birer devreye alıyoruz. 

Bay Kemal ne diyordu gel faizi 1'e indir destek vereceğiz. Aynı Bay Kemal yüksek faiz diyor. Bunlar akşam başka sabah başka... Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu, bugün de... Bu Nas'tır Nas... Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu bugün de düşük faiz diyorum yarın da düşük faiz diyeceğim. Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Üreticinin ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız. Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri almaya başladık.

Yüksek oranlı ücret artışları özel sektöre de yol gösterici olmaktadır. Asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferahlatacağız. Uzman ve pratisyen hekimlerin kamuda çalışmalarını sürdürmelerini teşvik edecek ilave ücret artışlarını da yaptık. Öğretmenlerimiz için ilave imkanlar getiriyoruz. Diğer kamu çalışanların haklarını koruyacak tedbirleri almayı sürdüreceğiz.

FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI

Şu anda bu yüksek fiyatların bir kısmının yeniden dengeye oturması bekleniyor. Buradan ülkeme sesleniyorum, stokçulara sesleniyorum hangi üründe olursa olsun depolarda bütün bu malları stoklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyeceklerdir.

Döviz kurlarındaki artışta da yabancıların eli yanında zaman zaman bu aç gözlülüğün izlerini görüyoruz. İnşallah tüm bu fiyat hareketlerini kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren ekonomide gerçekten gelişmiş ülkeler standardını yakaladığımız bir seviyeye ulaştığımızı göreceğiz. 2023'te sizlerin huzuruna milletimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın huzuru ile çıkacağız.

Bu tabloyu kendi ülkesine inanmayanlara anlatamazsınız. Varsınlar ekonomide başlattığımız tarihi değişimi de anlamasınlar. Milletimiz bizi anlıyor, bizi destekliyor o bize yeter.

YORUMLAR 154
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Akarsu göl denizlere hatta toprağa atık su, katı atık ve çöp bırakılmasını engellemek için belediyelere modern katı atık ve çöp toplama ve işleme tesisleri ile atıksu arıtma tesisleri kurma ve işletme zorunluluğu getirin. Onlar kurmuyorsa çevre bakanlığı kursun işletsin belediye ve işletmelere fatura kessin. Belediye de hanelere ve işletmelerin su faturalarına atıksu arıtma bedeli eklesin. Gerekirse kaynak sağlamak için bu bedeli yükseltin. Sağlığımız için sularımızın temiz akması için geleceğimiz için bu yatırımlara su faturaları üzerinden destek verelim.
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar nasıl geldiyse öyle gidecek İnşallah
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    5000 tl nin altındaki asgarî ücretin kimseye bir faydası olmayacaktır
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın başına ne büyük bela dolar petrol rusyada arap yarımadasında değerini dolar belirliyor tüm islam alemi dolara aşık bilmem param olsa bendemi alırım nefis şeytan ne zalım
    Cevapla
  • OBJEKTİF 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahada söylüyorum AK PARTİ açık ara kazanacak,KILIÇDAROĞLU ben kazandım diyecek, göreceksiniz. O herif çok pişkin çok, ar damarı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle