Başkan Erdoğan imzaladı: Doğu ve Güneydoğu'da sınır ticaretine yeni düzenleme

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine sınırı bulunan ülkelerle sınır ticareti kapsamındaki ithalat ve ihracat işlemlerine ilişkin düzenlemeye gidildi. Böylelikle, sınır ticareti kapsamında gözetim uygulamasına tabi olan ürünleri ithal etmek isteyen esnaf ve tacirin uygulamada karşılaştığı bürokratik işlemlerin azaltılması sağlandı.

Başkan Erdoğan imzaladı: Doğu ve Güneydoğu'da sınır ticaretine yeni düzenleme
Başkan Erdoğan imzaladı: Doğu ve Güneydoğu'da sınır ticaretine yeni düzenleme
GİRİŞ 03.12.2021 12:11 GÜNCELLEME 03.12.2021 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, daha önceki Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırılırken mülga bakanlıklar ve taşra teşkilat yapılanmalarına ilişkin hükümler güncellendi.

İthalat değer limitlerinin bir sonraki takvim yılına devredilemeyeceğine yönelik ve ithalatta tek ve maktu vergi uygulanmasında karşılaşılan tereddütlerin giderilmesini teminen düzenlemeye gidildi.

Van, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın yanı sıra Esendere Gümrük Kapısı üzerinden İran ile yapılan sınır ticaretinde yetkilendirildi. Kars ise Ardahan'ın yanı sıra Aktaş Gümrük Kapısı üzerinden Gürcistan ile sınır ticaretine yetkilendirilen bir diğer il oldu.

Böylelikle, sınır ticareti kapsamında gözetim uygulamasına tabi olan ürünleri ithal etmek isteyen esnaf ve tacirin uygulamada karşılaştığı bürokratik işlemlerin azaltılması sağlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Biderci naci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınır illerindeki şirketlere arabayla limitsiz mazot ve gübre getirme hakkı tanınmalı...hem oradaki şirketlerin çarkını hızlandırır hem de piyasayı düşürür...özellikle iran sınırındaki şirketlere sms ile özel bilgilendirme yapılmalı...abd ambargosunu kevgir etmek lazım...
    Cevapla