Son dakika: Fitch'ten Türkiye kararı: Büyüme tahminini yükseltti!

Son dakika: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,2'den yüzde 10,5'e çıkardı.

GİRİŞ 03.12.2021 03:35 GÜNCELLEME 03.12.2021 08:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika: Fitch'ten yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ!

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkili olmaya başladığı 2020'de gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 1,8 arttığı anımsatılan açıklamada, ülke ekonomisinin 2021'de ise yüzde 10,5 büyümesinin tahmin edildiği aktarıldı. Fitch, eylül ayında yayımlanan Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 büyüyeceğini öngörmüştü.

Açıklamada, ülke ekonomisine ilişkin 2022 yılı büyüme tahmininin ise yüzde 3,5'ten yüzde 3,6'ya yükseltildiği kaydedildi. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin, emsallerine göre güçlü olduğuna işaret edilen açıklamada, ancak ülkede kişi başına düşen milli gelirin dolar bazında 2013'ten bu yana düşüş eğiliminde olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği belirtilen açıklamada, ülkenin kredi not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Doların yükselmesi iyi oldu, çünkü üretmeden sürekli dışarıdan mal almak artık zarar ettiriyor, buda içerideki yerli üreticiyi destekliyor, Japonya, Güney Kore ve Çin zamanında bu yolla üretim devleti haline geldiler. İsteyerek dövizi yükselttiler.
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    büyük başkanın yapacağı bir şey var. . sonunda devleti destekleyenler de dövize altına kaçacak. o dövizi faizsiz olarak devlet bankalarına yatırma tavsiyesi. ancak kriz böyle çözülür.
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyüyor büyümesinede döviz ne olacak aga
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Döviz bir süreden sonra düşecek. Döviz ile yatıp kalkmayı bırakıp işimize gücümüze dönersek süreç hızlanır. Döviz bahanesiyle %100den fazla zam yapan kan emicileri temizleyebilirsek daha hızlı çözülecek.
    Cevapla
  • Kemal (K.K değil) 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Türkiye olağanüstü başarılı.yada bunlar sahtekar.Kaç kez tahminlerini revize ettiler.Yıl sonu gelmiş hala tutturamadılar.
    Cevapla