Milyonların gözü yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılında asgari ücrete yapılacak zammı belirlemek üzere çalışmalarına bugün başlayacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Yeniden değerleme oranında zam yapılırsa bin lira ile bin 200 lira arasında bir net artış olur." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MERKEZ BANKASI'NIN PİYASAYA MÜDAHALESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın piyasaya müdahalesine ilişkin "Merkez Bankası'nın yasasında olan bir şey. Hakkı var. Gerekli olduğu zaman Merkez Bankası bu tür müdahaleleri yapar" ifadelerini kullandı.

ÇOK ÇOK FEVKİNDE BİR ARTIŞ OLACAK

Erdoğan, asgari ücretle ilgili ise, "Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız" açıklamasında bulundu.

3600 EK GÖSTER AÇIKLAMASI

3600 ek göstergeye ilişkin soruyu ya yanıtlayan Erdoğan, "3600 ek gösterge de olacak. Şu anda bütün çalışmaları yapılıyor" dedi.

"TOPLUMUN YANLIŞ YÖNLENDİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek zammın istihdam kaybına yola açabileceği iddialarına "Niye hep endişe üzerinden konuşuyorsunuz. Bu noktada toplumun yanlış yönlendirilmesine izin vermeyeceğiz" yanıtını verdi.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • bayburtlu Ethem 01.12.2021 23:16
    asgari ücret yükselsin fakat iş veren bunu bu piyasa şartlarında nasıl karşılayacak bunuda düşünelim ben mermer sektöründeyim hammadeye yüzde 50 zam geldi işçiye zam verelim akaryakıta gelen zam elektrik ve daha bir çok kalem ben sattığım ürüne bu zammı yüzde kaç yansıtmaliyim gelen zamlara göre yüzde yüz bile zam yapsam karşılamıyor birdebu açıdan olaya bakalim
  • Ramo 01.12.2021 20:17
    İşçinin Devletten beklentisini anladım da, ya iş verenin Devletten beklentisi nedir arkadaş ya?!. Miktarlarına milyar mı ekleyecekler!? Yoksa kira mı ödeyemeyecek ker?!
  • Bal kabağı 01.12.2021 19:38
    Asgari ücret şu anki değerler Enflasyon ve TL nin değer kaybı sayarsak Asgari ücret 4800 TL yi gösteriyor . Aradaki farkı siyasetçiler kendi ceplerindenmi karşılayacaklar merak ediyorum . . . . .
  • Bilal 01.12.2021 19:37
    4000 lira altında bir rakam kimseye yaramaz
  • Egeliden 01.12.2021 19:11
    Madem maaşlar her şey dolara endeksleyelim diyenler var,o zaman ülkenin tapusunu da abdye verelim,biz devlet millet olmayı beceremedik gelin bizi siz yönetin diyelim,tıpkı mandacı zihniyet gibi..
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek